Evenimentul zilei

Ma05302017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate
Evenimentul zilei - Actualitate
30 Mai 2017
by  - 
Publicat în Actualitate

Trei persoane au fost internate îns pital cu arsuri, după ce locuința în care se aflau a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul s-a produs în această dimineață într-un apartament de la etajul unu, al unui bloc de pe strada Zelinski 38/1 din capitală.

30 Mai 2017
by  - 
Publicat în Educatie

Ministerul Educației a emis o circulară prin care încurajează candidații la examenul de bacalaureat să se bazeze doar pe propriile cunoștințe și îi atenționează să respecte cadrul normativ în vigoare.

30 Mai 2017
by  - 
Publicat în Chisinau

Consilierii municipali se vor întruni marţi, 30 mai,în şedinţă pentru a conveni asupra unei candidaturi care va exercita atribuţiile primarului general.

30 Mai 2017
Publicat în Educatie

Circa 100 de manageri și cadre didactice de la cele 11 centre de excelență și 32 de colegii din țară au participat, pe 29 mai, la un seminar național privind diseminarea bunelor practici de asigurare a managementului calității în instituțiile de învățământ profesional tehnic. 

29 Mai 2017
by  - 
Publicat în Chisinau

Angajații Primăriei Chișinău, ai preturilor de sector și subdiviziunilor municipale își exprimă îngrijorarea în legătură cu reținerea primarului capitalei Dorin Chirtoacă și atenționează asupra consecințelor care apar ca urmare a aplicării arestui la domiciliu în privința acestuia.

29 Mai 2017
by  - 
Publicat în Educatie

Începând cu întâi septembrie, studenții din șase universități din Republica Moldova vor avea posibilitatea să învețe după un nou proiect marca Erasmus+.

29 Mai 2017
by  - 
Publicat în Actualitate

Consiliul Naţional pentru Participare (CNP) îşi începe activitatea în noua sa componență, cu mandat de doi ani.

29 Mai 2017
by  - 
Publicat în Actualitate

De ziua sa de naștere, ex-ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, este deținut în penitenciarul nr 13 din Chișinău, fiind învinuit de acte de corupție. Angajații instituției pe care a condus-o n-au uitat însă de sărbătoarea și au decis să publice un mesaj de felicitare pe site-ul ministerului.

29 Mai 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Consiliul Superior al Magistraturii urmează să examineze marţi, 30 mai, avizul consultativ suplimentar al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) cu privire la judecătoarea Curții de Apel Chișinău Domnica Manole.

29 Mai 2017
Publicat în Actualitate

Ziua Internaţională a Trupelor ONU de menţinere a păcii a fost marcată astăzi în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Ministerul Apărării. 

29 Mai 2017
by  - 
Publicat în Chisinau

Zonele de agrement din municipiul Chişinău nu sunt pregătite pentru sezonul estival. Livia Mazur, medic igienist la Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chişinău, a declarat pentru IPN că municipalitatea în acest an nici nu a autorizat lucrări de amenajare a locurilor destinate odihnei chișinăuienilor.

29 Mai 2017
by  - 
Publicat în Educatie

Treizeci și cinci de elevi au solicitat condiții speciale de examinare în sesiunea curentă de bacalaureat, motivate de starea de sănătate.

Natalia Screlea, specialist principal al Serviciului comunicare şi relaţii cu publicul al Ministerului Educației, a declarat pentru IPN că va fi desemnat un asistent individual pentru candidaţii care sunt în imposibilitate fizică de a scrie sau de a citi testul de examen. Candidații cu deficiențe neuro-motorii sau vizuale grave pot solicita extinderea cu 60 de minute a timpului destinat efectuării lucrării scrise şi/sau cu120 de minute în cazul probei la limba străină.

Ei mai pot cere asigurarea unui spaţiu adaptat specificului dezabilității. De exemplu: acces arhitectural în clădire, grup sanitar adaptat, accesul arhitectural la sala de examen, iluminare specială, separare de un grup mare, reducerea sau amplificarea stimulenţilor vizuali sau auditivi.

Anul trecut au solicitat condiții speciale la examenele de bacalaureat 34 de elevi.

29 Mai 2017
Publicat în Social

Pe tot parcursul lunilor de vară, voluntarii „La Strada” vor vizita zeci de tabere de odihnă, în care vor discuta cu adolescenţii și copiii despre siguranța pe Internet și construirea de relații armonioase în cuplu. Deoarece activitatea se va desfăşura în limita timpului disponibil, instructorii de la tabere sunt încurajaţi să facă din timp programări pentru ca un eveniment de acest gen să poată fi organizat la tabăra lor.

29 Mai 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Un medic din Bălţi a fost condamnat pentru încălcarea din neglijenţă a regulilor şi metodelor de acordare a asistenţei medicale, care s-a soldat cu decesul unui pacient.

Pagina 1 din 420