Evenimentul zilei

Mie07182018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate
Evenimentul zilei - Actualitate
17 Iul 2018
by  - 
Publicat în Justitie

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunțat, marți, hotărârea în cauza fermierilor din raionul Dubăsari, a căror terenuri au fost sechestrate de către administrația secesionistă de la Tiraspol și a obligat Rusia la plata a către reclamanți a 2.499.300 euro.

17 Iul 2018
Publicat în Justitie

Unsprezece angajaţi ai Întreprinderii de Stat „Gările şi staţiile auto” vor rămâne, pentru 72 de ore, în custodia CNA şi a procurorilor anticorupţie, după ce marți dimineața au fost reţinuţi în cadrul mai multor dosare penale, pornite pe fapte de corupere pasivă, activă şi abuz de serviciu. Persoanele vizate au statut de bănuit şi sunt cercetate pentru organizarea unor scheme infracţionale de acumulare ilicită de bani de la operatorii de transport şi şoferii de curse naţionale şi internaţionale. Pe lângă cei reţinuţi, alţi 12 funcţionari au fost escortaţi la CNA pentru audieri, având statut de bănuit în cauzele menţionate.

17 Iul 2018
by  - 
Publicat în Actualitate

Un bărbat în vârstă de 27 ani, originar din raionul Rîșcani a ajuns pe mâna poliției  fiind suspectat că ar fi furat 21 de biciclete sportive de pe teritoriul municipiului Bălți și a raioanelor Drochia și Rîșcani. Suspectul nu este la prima abatere de la lege, acesta  are antecedente penale pentru infracțiuni similare.

17 Iul 2018
Publicat în Chisinau

Polițiștii sectorului Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a a capitalei sunt în căutarea unei femei care ar fi sustras un baston destinat persoanelor cu deficienţe locomotorii. Incidentul a avut loc la data de 4 iulie curent, într-o staţie de pe strada Ion Creangă din capitală.

17 Iul 2018
by  - 
Publicat în Actualitate

Partidul Democrat anunță despre extinderea programului Prima Casă. În cea de-a treia fază, beneficiari vor fi familiile cu copii care și-au procurat o locuință. Astfel, statul urmează să le compenseze treptat o parte din creditul luat de la bancă sau integral, în funcție de numărul de copii, nu și dobânzile. Anunțul a fost făcut marți, 17 iulie, în cadrul unui briefing de presă, organizat la PDM, transmite IPN.

17 Iul 2018
Publicat în Din tara

Cinci persoane, trei cetățeni din republica Moldova și doi din Ucraina, cu vârste cuprinse între 30 și 60 de ani, au fost reținuți în flagrant fiind suspectați de contrabandă cu tutun. 

17 Iul 2018
Publicat în Justitie

Procurorii anticorupție au transmis spre examinare în instanța de judecată cauza penală în privința unui avocat, care ar fi estorcat de la o femeie mijloace bănești în sumă de 6.000 de euro.

17 Iul 2018
Publicat în Din tara

Trei cetățeni moldoveni sunt documentați pentru transportarea, fără acte de proveniență, a unui lot de piese auto noi și uzate. Autoturismele, încărcate cu bunuri, au fost depistate la sfârșitul săptămânii trecute de către echipele mobile ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

17 Iul 2018
by  - 
Publicat în Actualitate

Rezerviștii Forțelor Armate se vor antrena, marți și miercuri, în cadrul unor exerciții alături de militarii profesioniști.

17 Iul 2018
Publicat în Actualitate

Poliția solicită ajutorul societății în vederea identificării a trei persoane ce apar în imagini - fotorobot. Persoanele sunt căutate de poliție pentru că ar fi agresat fizic un bărbat de 46 de ani, ulterior, au sustras de la acesta mijloace financiare, după care au plecat într-o direcție necunoscută.

17 Iul 2018
by  - 
Publicat în Actualitate

Copilul de opt ani care s-a intoxicat cu ciuperci împreună cu toată familia s-a stins la spital, în după amiaza zilei de astăzi, 16 iulie. Asta după ce starea fetei, care era critică, s-a înrăutățit. Informația a fost confirmată pentru IPN de purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu.

17 Iul 2018
Publicat în Din tara

În ultimele 24 de ore, Poliția de Frontieră a înregistrat mai multe acțiuni ilegale.

17 Iul 2018
Publicat în Din tara

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) prognozează pentru astăzi, 17 iulie, averse cu descărcări electrice în nordul și centrul țării și cer variabil în sudul țării, temperaturi între 23 și 28 de grade Celsius, presiune atmosferică - scăzută.

16 Iul 2018
Publicat în Din tara

Specialiștii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au identificat cinci cazuri pozitive de rabie pe teritoriul Republicii Moldova. Rabia a fost confirmată de către secția virusologie a Centrului Republican de Diagnostică Veterinară.

Pagina 1 din 578