Evenimentul zilei

Joi05242018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate
Evenimentul zilei - Actualitate
24 Mai 2018
by  - 
Publicat în Actualitate

Un avocat a fost prin în flagrant delict cu 5 000 de euro mită. Acesta este bănuit de trafic de influență.

24 Mai 2018
by  - 
Publicat în Social

Pe parcursul anului trecut, 45% din vinurile produse în Republica Moldova au fost exportate în țările europene, 20% – în țările Comunității Statelor Independente, iar 17% – în China. Volumul total realizat a constituit 14 milioane de decalitri în valoare de peste 125 de milioane de dolari. Datele au fost prezentate în cadrul audierilor publice privind situația în sectorul vitivinicol, desfășurate de către Comisia parlamentară agricultură și industrie alimentară, transmite IPN.

24 Mai 2018
by  - 
Publicat în Actualitate

Încă două puncte de control comun la graniță vor fi deschise de R. Moldova și Moldova și anume punctele de trecere „Novosavițkoe-Cuciurgan” (feroviar) și „Goianul Nou-Platonovo” (rutier).

24 Mai 2018
Publicat în Actualitate

Pedepsele pentru șoferii care urcă băuți la volan vor fi înăsprite. Guvernul a aprobat miercuri o serie de modificări legislative privind sancțiunile pentru conducerea mașinii în stare de ebrietate.

23 Mai 2018
Publicat în Justitie

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi modificări și completări la Legea cu privire la răspunderea disciplinară a judecătorilor. Proiectul face parte din așa-numita „mica reformă” a justiției și este o condiționalitate pentru asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea UE.

23 Mai 2018
by  - 
Publicat în Justitie

Principalul suspect în cazul furtului miliardului de dolari prin intermediul celor trei bănci pe care le deținea, ajuns între timp și primar de Orhei – Ilan Șor, va fi judecat în spatele ușilor închise.

23 Mai 2018
Publicat în Actualitate

Departamentul Trupelor de Carabinieri își va consolida capacitățile instituționale în baza unui acord întocmit prin schimb de note între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Italiene, transmite IPN.

23 Mai 2018
Publicat în Educatie

Pereți coșcoviți care stau să cadă, săli de studii pline de mucegai, mobilier distrus – este imaginea desprinsă parcă dintr-un film de groază. De fapt, este realitatea cruntă cu care se confruntă de ani buni elevii, profesorii și localnicii din raionul Taraclia. Singura școală românească din raionul cu 43.000 de locuitori riscă să fie închisă din cauza stării dezastruoase în care a ajuns. 

23 Mai 2018
by  - 
Publicat în Actualitate

Zilele Literaturii Române au început, marți, astfel că mai multe evenimente lor avea loc în Chișinău și Bălți, în perioada 22-26 mai.

23 Mai 2018
by  - 
Publicat în Actualitate

Cinematograful "Patria-Loteanu" a fost scos la vânzare pentru suma de 80 de milioane de lei sau circa 4 milioane de euro, potrivit unor anunțuri publicitare plasate pe site-urile de specializate de către o agenție imobiliară.

 

23 Mai 2018
by  - 
Publicat în Justitie

Intermediarul din „dosarul Gorbunţov”, care în iulie anul trecut a fost achitat de către Judecătoria Hâncești, a fost condamnat de către Curtea de Apel Chișinău la patru ani închisoare, cu executare, fiind dat în urmărire internațională.

23 Mai 2018
Publicat în Chisinau

Primăria municipiului Chişinău anunță despre amenajarea pe strada București, tronsonul cuprins între str. Lev Tolstoi – bd. Dacia a unei benzi suplimentare de virare la dreapta, inclusiv a unei benzi de încadrare pe Viaduct pentru fluidizarea traficului rutier din zonă.

23 Mai 2018
by  - 
Publicat în Actualitate

Polițiștii de frontieră au depistat pe malul lacului Beleu doi bărbați care reușiseră să pescuiască 50 kg de pește de diferite specii.

23 Mai 2018
Publicat în Actualitate

Un grup de experţi responsabili de Procesul de Revizuire şi Planificare al Parteneriatului (PARP) Republica Moldova – NATO, efectuează, în perioada 22-24 aprilie curent, o vizită în Republica Moldova. 

Pagina 1 din 551