Evenimentul zilei

Mie07172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate
Evenimentul zilei - Actualitate
17 Iul 2019
Publicat în Actualitate

Primarul general interimar al Capitalei, Adrian Talmaci, a semnat dispoziția privind eliberarea din funcție a Pretorului sectorului Râșcani al Capitalei, Nicolae Balaur.

16 Iul 2019
by  - 
Publicat în Actualitate

Un contingent al Armatei Naţionale participă, în perioada 8-19 iulie curent, la exerciţiul multinaţional „Platinum Lion 2019”, desfăşurat în Baza de instruire Novo Selo din Bulgaria.

16 Iul 2019
by  - 
Publicat în Social

Către 16 iulie, au fost transferate prestatorilor de servicii de plată sursele necesare pentru plata tuturor tipurilor de indemnizații adresate familiilor cu copii, potrivit unui comunicat de presă al Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS).

16 Iul 2019
by  - 
Publicat în Justitie

Grupul de urmărire penală, care desfăşoară ancheta în dosarele fraudei bancare, va fi extins. Decizia a fost luată de către Procurorul General interimar după evaluările făcute pe marginea evoluţiei investigaţiilor, dar şi în urma unor discuţii purtate cu partenerii de dezvoltare.

16 Iul 2019
by  - 
Publicat în Justitie

Procurorii anticorupţie au pornit o urmărire penală pe faptul înstrăinării Înstreprinderii de Stat „Casa Presei” şi fostei cantine a Guvernului Republicii Moldova. Procurorii au suspiciuni rezonabile că imobilele şi anexele lor au fost date în locaţiune unor agenţi economici, iar ulterior înstrăinate, cu multiple încălcări.

15 Iul 2019
by  - 
Publicat în Educatie

Tabăra de teatru ActorTeen propune liceenilor din România o experiență pe care nu o vor uita. Respectiv, o vacanță în care vor avea ocazia să se autodescopere, făcând parte din distribuția unor povești extraordinare. Tabăra se va desfășura in vacanța de vară, în perioada 26 aug.-1 septembrie, la Pensiunea Casa Rustică, județul Vrancea.

Această tabără de teatru pentru adolescenți va cuprinde mai multe module de lucru. Și iată cum vor arăta aceste module, pe categorii, pentru cei care au curiozitatea să afle. Modulul atelierul de lectură presupune citirea si deslușirea sensurilor unor fragmente de texte, analiză și descoperirea personajelor și a situațiilor, sub îndrumarea instructorului. La modulul atelierul de improvizație, direcționați de instructori, elevii recrează momente din viața lor, construiesc, observă și joacă personaje, analizează situații de viață, întâmplări, biografii, imaginează diverse situații în care s-ar putea afla personajele studiate. Apoi urmează atelierul de scriere creativă unde, pe baza personajelor construite în atelierul de improvizație, sunt create povești și dialoguri, sunt analizate relațiile dintre personaje, sunt alese momentele importante ale desfășurării acțiunii. La atelierul de mișcare scenică sunt învățate și executate exerciții de dezvoltare a atenției distributive, coordonării, relaționării, lucrului în echipă, dicție și reacție rapidă, extrase din diverse metode de predare a artei actorului de teatru și film. Urmează și atelierul de echitație, la care se învață primii pași în învățarea controlului calului, în manej, sub supravegherea unui instructor profesionist.Cursurile de echitație se vor desfășura la Clubul de echitație ”Caballus”, deplasarea se face cu autocarul și cursurile nu sunt incluse in costul taberei (se achită separat, în funcție de numărul de elevi care vor să participe).

La ceremonia de încheiere este prezentată o scurtă piesă de teatru realizată din momentele cele mai interesante ale atelierelor - de către tinerii selectați de instructori. ​Atelierele vor fi coordonate de Adriana Zaharia-regizor de teatru, Anca Constantin-actriță de teatru, Antoaneta Zaharia-actriță de teatru, Clara Flores Aguilera-actriță de teatru. La finalul taberei, se vor oferi certificate de participare și un album de fotografii din timpul atelierelor.

15 Iul 2019
Publicat în Actualitate

Decizia a fost luată de noua administrație interimară. Purtătorul de cuvânt al instituției, Vasile Chirilescu, a declarat că întrunirile funcționarilor vor avea loc fie pe parcursul zilei, fie într-o altă zi decât luni.

15 Iul 2019
Publicat în Social

Sesiunea suplimentară de bacalaureat, a început luni, 15 iulie, și se va încheia vineri, 19 iulie.

13 Iul 2019
Publicat în Actualitate

Chiar dacă tinerii interesaţi să-şi urmeze studiile peste Prut pot aplica online, unele instituţii din România au deschis centre de admitere şi în Republica Moldova în oraşele Chişinău, Bălţi şi Cahul.

13 Iul 2019
Publicat în Actualitate

Printre prioritățile de moment ale Ministerului Economiei și Infrastructurii sunt documentarea tuturor schemelor și ilegalităților care se comiteau de fosta guvernare,  curățirea sistemului de membrii grupului criminal organizat, adoptarea unui pachet de legi și modificări legislative care să conducă la demonopolizarea, deoffshorizarea și care să aducă transparență în economia țării.

13 Iul 2019
Publicat în Actualitate

Primul lot de bunuri a fost depistat în compartimentul însoțitorului de vagon al trenului Moscova-Chișinău, la intrare în țară prin postul vamal ”Volcineț”.

12 Iul 2019
by  - 
Publicat în Chisinau

Cinci troleibuze noi, model standart, sunt asamblate în prezent la Atelierului de reparații și asamblare al Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău” (RTEC). Costul unui troleibuz este de 160 de mii de euro. 

12 Iul 2019
by  - 
Publicat în Social

Creștinii ortodocși care se conduc de calendarul iulian îi prăznuiesc astăzi, 12 iulie, pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel, care sunt numiți și stâlpii Bisericii Ortodoxe. Tot în această zi se termină postul în cinstea apostolilor, numit în popor Postul Sâmpetrului.

12 Iul 2019
by  - 
Publicat în Actualitate

Statele din Europa de Sud-Est vor face schimb automatizat de date ADN, date dactiloscopice și date de înregistrare a autovehiculelor. Parlamentul a votat, vineri, în lectura a doua, ratificarea Acordului semnat între părțile Convenției privind cooperarea polițienească și documentul de implementare a acestuia. 

Pagina 1 din 651