Evenimentul zilei

Dum09242017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate
Evenimentul zilei - Actualitate
23 Sep 2017
Publicat în Din tara

Din 16 contracte de reabilitare a drumurilor, semnate cu companii străine și finanțate din fondurile partenerilor străini, zece sunt compromise și necesită decizii urgente. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, în cadrul unui eveniment al Asociației Businessului European, transmite IPN.

23 Sep 2017
Publicat în Chisinau

Primăria municipiului Chișinău anunță în perioada 25-28 septembrie sistări în livrarea gazelor naturale pe mai multe străzi din capitală și în satul Bubuieci. Timp de trei zile, livrarea gazelor naturale va fi întreruptă către consumatorii casnici, non-casnici și agenții economici din cauza unor lucrări planificate, transmite IPN.

23 Sep 2017
Publicat în Justitie

Maltratarea unei paciente la Spitalul Clinic de Psihiatrie din orașul Codru, municipiul Chișinău, constituie al cincilea caz, de la începutul acestui an, de încălcare a drepturilor omului în instituțiile de psihiatrie, fapte documentate de reprezentanții Institutului pentru Drepturile Omului din Moldova.

23 Sep 2017
Publicat în Social

Un kilogram de castraveți costă la piață între 13 şi 15 lei kilogramul, practic, dublu față de săptămâna trecută, când se vindeau cu 7-8 lei. Roşiile pot fi cumpărate cu cel puțin 9 lei, față de 7 lei săptămâna trecută. Un kilogram de ardei porneşte de la 10 lei, faţă de 9 lei acum o săptămână. Vinetele rămân la preţul de 10 lei, transmite IPN.

23 Sep 2017
Publicat în Actualitate

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu secretarul general ONU, António Guterres, în cadrul lucrărilor celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, la New York. 

23 Sep 2017
Publicat în Chisinau

Primăria municipiului Chişinău informează că astăzi, între orele 7.00–18.00, va fi sistată circulaţia rutieră pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt în perimetrul străzilor Puşkin – Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, în legătură cu organizarea în Piaţa Marii Adunări Naţionale a competiţiilor sportive.

22 Sep 2017
Publicat în Actualitate

În cadrul vizitei sale oficiale la New York, prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere bilaterală cu subsecretarul pentru Afaceri Politice al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, Thomas Shannon.

22 Sep 2017
by  - 
Publicat în Din tara

Departamentul social al Primăriei Comrat a luat decizia de a oferi tichete pentru eliberarea gratuită a pâinii tuturor locuitorilor care au atins vârsta de 80 de ani.

21 Sep 2017
by  - 
Publicat în Actualitate

Două proiecte în valoare totală de 5,5 milioane de euro urmează a fi realizate de Uniunea Europeană în Republica Moldova. Acestea vin ca suport în implementarea Acordului de Asociere și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

21 Sep 2017
by  - 
Publicat în Actualitate

Un tânăr de 20 de ani  a avut nevoie de ajutorul salvatorilor în această dimineață, după ce mâna acestuia a rămas prinsă într-o mașină de tocat carne. Incidentul s-a produs într-un restaurant de pe strada Decebal din capitală.

21 Sep 2017
Publicat în Actualitate

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu președintele Consiliului European, Donald Tusk. Întâlnirea s-a desfăşurat în contextul celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale ONU. 

21 Sep 2017
by  - 
Publicat în Justitie

Fost demnitar, care activează în calitate de avocat, va compărea în fața instanței pentru că ar fi pretins şi extorcat bani în sumă totală de 95 de mii de euro, de la doi clienţi, susţinând că are influenţă asupra unor persoane cu funcţie de demnitate publică. Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul în instanţa de judecată.

21 Sep 2017
by  - 
Publicat în Social

Asociația Investitorilor Străini (FIA) sugerează autorităților moldovenești să introducă un nou capitol în Codul Muncii: „Munca prin agent de muncă temporară”. Propunerea se conține în Cartea Albă, un document cu titlu de recomandare ce descrie un plan de acțiuni pentru ameliorarea climatului investițional, transmite IPN.

21 Sep 2017
Publicat în Actualitate

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri cu omologul sau american, Donald Trump, la recepţia tradiţională în onoarea şefilor de delegaţie participanţi la ONU, fotografia de la acest eveniment fiind publicată miercuri pe pagina de Facebook a şefului statului.

Pagina 1 din 452