Evenimentul zilei

Ma01212020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate
Evenimentul zilei - Actualitate
20 Ian 2020
by  - 
Publicat în Actualitate

Proiectul de lege privind evaluarea judecătorilor ar putea fi remis pentru expertiză Comisiei de la Veneția în cadrul ședinței plenare din luna iunie 2020. Experții Consiliului Europei consideră inacceptabilă grăbirea procesului doar pentru a reuși să se remită Comisiei de la Veneția pentru examinare, în cadrul ședinței plenare din luna martie, relatează IPN.

20 Ian 2020
by  - 
Publicat în Actualitate

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi, 20 ianuarie, recursul avocaților, care au solicitat eliberarea acestuia, relatează IPN.

20 Ian 2020
by  - 
Publicat în Actualitate

Direcția pe care s-au concentrat procurorii în cauzele penale cu privire la frauda bancară nu a permis să aibă loc o investigație complexă și obiectivă cu referire la toți potențialii beneficiari ai „furtului miliardului”. Declarația aparține procurorului general, Alexandr Stoianoglo, și a fost făcută în cadrul conferinței de presă cu privire la rezultatele controalelor de la PCCOCS și Procuratura Anticorupție, relatează IPN.

20 Ian 2020
by  - 
Publicat în Justitie

Controalele de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și de la Procuratura Anticorupție, efectuate timp de o lună, au scos la iveală încălcări grave. 

20 Ian 2020
by  - 
Publicat în Chisinau

Primarul capitalei, Ion Ceban, îi solicită șefei Direcției generale educație, tineret și sport, Rodica Guțu, să-și prezinte benevol demisia. Edilul a declarat la ședința de la Primărie că în Direcție sunt depistate numeroase încălcări, iar cu privire la acestea urmează să fie sesizate organele de drept, relatează IPN.

20 Ian 2020
by  - 
Publicat în Actualitate

Concursurile privind reparaţia drumurilor naţionale au fost lansate pe platforma electronică MTender. Către luna martie se aşteaptă finalizarea procesului de desemnare a câştigătorilor. Declaraţii în acest sens au fost făcute de premierul Ion Chicu după întrevederea cu preşedintele Parlamentului şi şefului statului, relatează IPN.

20 Ian 2020
by  - 
Publicat în Chisinau

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că un audit intern urmează să fie realizat în cadrul întreprinderii municipale „Piața Centrală”. 

20 Ian 2020
by  - 
Publicat în Actualitate

Un Grup de monitorizare a prețurilor la carburanți va fi creat sub auspiciul viceprim-ministrului, ministrul finanțelor, Sergiu Pușcuța. Obiectivul principal al acestui grup va fi monitorizarea prețurilor, dar și analiza temeiniciei argumentării prețurilor. Declarația a fost făcută pe premierul Ion Chicu, în cadrul unei conferințe de presă, relatează IPN.

18 Ian 2020
by  - 
Publicat în Social

Începând cu anul acesta, gravidele din regiunea transnistreană vor beneficia gratuit de servicii medicale în toate centrele medicale și spitale. Este vorba despre analizele obligatorii, investigații și medicamente pe toată durata gravidității și la naștere, relatează IPN.

18 Ian 2020
by  - 
Publicat în Actualitate

SA „Moldovagaz” reiterează că prioritatea sa este restructurarea tuturor întreprinderilor, restructurarea devierilor financiare, optimizarea și reducerea costurilor, astfel încât reducerea tranzitului de gaze să nu afecteze tarifele finale pentru aprovizionarea cu gaze naturale a consumatorilor, relatează IPN.

18 Ian 2020
by  - 
Publicat în Social

Creștinii ortodocși care respectă calendarul de rit vechi marchează astăzi, 18 ianuarie, Ajunul Bobotezei. În biserici de dimineață va fi săvârșită Sfânta Liturghie, după care se va face Agheasma Mare. Enoriași sunt chemați la biserică pentru a lua apă sfințită, considerată vindecătoare de diferite boli, relatează IPN.

17 Ian 2020
Publicat în Justitie

Procuratura Generală (PG) a contestat încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 13 ianuarie, prin care procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA) a fost arestat preventiv pentru 20 zile, deși procurorii au cerut 30 de zile.

17 Ian 2020
Publicat în Actualitate

O misiune a Fondului Monetar Internaţional (FMI) condusă de Ruben Atoyan se va afla în vizită la Chișinău în perioada 22 ianuarie – 5 februarie 2020.

17 Ian 2020
Publicat în Social

O spun locuitorii municipiului Chișinău care susțin că în perioada rece a anului acestea se scumpesc.

Pagina 1 din 684