Evenimentul zilei

Lun12092019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate
Evenimentul zilei - Actualitate
07 Dec 2019
by  - 
Publicat în Social

Cele mai creative, eficiente, oportune și participative acțiuni de apărare și promovare a drepturilor omului în Moldova în 2019 au fost premiate aseară, 6 decembrie, la Gala Premiilor ONU, desfășurată la Chișinău. Evenimentul este prilejuit de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, celebrată anual pe 10 decembrie, relatează IPN.

07 Dec 2019
by  - 
Publicat în Din tara

Elevi ai şcolilor germane din capitală, copii care reprezentă organizațiile germane din Bender, Tirapol, Cahul și Chișinău, participă astăzi, 7 decembrie, la un master-class unde învaţă să orneze tradiţionala prăjitură germană – Lebkuchen. 

07 Dec 2019
by  - 
Publicat în Social

Perioada de reexaminare a pensiilor pentru limita de vârstă în raport cu stagiul de cotizare cumulat după ce persoana a ieșit la pensie se va încheia până în 2022.

07 Dec 2019
by  - 
Publicat în Social

100 de organizații ale societății civile, care dezvoltă servicii sociale în parteneriat cu administrațiile locale, vor monitoriza și evalua în 2020 nivelul de pregătire al autorităților locale pentru a continua implementarea serviciilor sociale după ce le vor prelua în gestiune. 

06 Dec 2019
Publicat în Social

Salariile dădacelor, asistenților educatorilor, bibliotecarilor și muzeografilor se vor majora. Totodată, se vor egala clasele de salarizare pentru educatori, învățători și profesori.

06 Dec 2019
Publicat în Actualitate

La întrunire au participat Ion Gheorghiu - secretar de stat la Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Nicolae Juravschi – preşedintele Comitetului Naţional Olimpic, Vitalie Gligor - preşedintele Comitetului Naţional Paralimpic, precum şi preşedinţii mai multor federaţii sportive din ţară.

06 Dec 2019
Publicat în Actualitate

Examenul pentru persoanele care candidează la funcția de judecător sau procuror în temeiul vechimii în muncă va fi organizat de Institutul Național al Justiției și va fi susținut în fața Comisiei pentru examenele de absolvire.

06 Dec 2019
Publicat în Actualitate

Este vorba despre un proiect în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

06 Dec 2019
Publicat în Social

Ei protestează față de refuzul Ministerului Economiei de a majora tariful la transportul de pasageri.

06 Dec 2019
Publicat în Actualitate

Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu, în cadrul unei întrevederi cu angajații fabricii de pâine „Brodețchi” din orașul Șoldănești.

06 Dec 2019
Publicat în Actualitate

Deputaţii au votat pentru menţinerea costului primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în formă de sumă fixă pentru anul 2020 la nivelul anului curent – în valoare de 4 056 lei.

05 Dec 2019
by  - 
Publicat în Actualitate

Statele Unite ale Americii (SUA) vor oferi Republicii Moldova două granturi în valoare totală de circa 12 milioane de dolari, în cadrul a două acorduri semnate anterior de cele două state. Vicepremierul Serghei Pușcuța, ministru al finanțelor, a precizat că banii vor fi oferiți sub formă de asistență tehnică, relatează IPN.

05 Dec 2019
by  - 
Publicat în Actualitate

La un referendum la care votanții ar avea de ales între aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și aderarea la Uniunea Economică Eurasiatică, 39,7% ar selecta prima opțiune, iar 36,3% – pe cea de a doua. 12,6% din respondenți ar vota pentru ambele aderări, iar 2,1% nu ar participa la un asemenea referendum. 9,3% dintre intervievați nu au dorit sau nu au știut ce să răspundă. Rezultatele se conțin într-un sondaj realizat de Fondul Opiniei Publice în perioada 23-30 noiembrie 2019, relatează IPN.

05 Dec 2019
by  - 
Publicat în Actualitate

Tudor Morari, noul director interimar al Penitenciarului nr. 13, a depus astăzi, 5 decembrie, la Curtea de Apel, recurs împotriva încheierii judecătorești prin care fostul premier Vlad Filat a fost eliberat condiționat din detenție.

Pagina 1 din 676