Evenimentul zilei

Lun05252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Schimb bilateral de tineri profesionişti. Moldova-Franța

Schimb bilateral de tineri profesionişti. Moldova-Franța

10 Martie 2015 - 

Oficiul Francez pentru Imigrare şi Integrare a venit către Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei de la Chişinău cu propunerea de a semna un acord bilateral pentru a lansa schimbul bilateral de tineri profesionişti, fie studenţi de pe băncile facultăţii sau tineri angajaţi în câmpul muncii, dar care îşi doresc o experienţă de muncă în străinătate. Iniţiativa este la etapa de discuţie, iar când va fi definitivat un document, urmează să fie remis la Guvern pentru aprobare.

 

Reprezentantul Oficiului Francez pentru Imigrare şi Integrare, Hossein Mokry a declarat, la o întrevedere cu ministrul muncii, Ruxanda Glavan că vor putea obţine experienţă de muncă în Franţa tinerii profesionişti din orice domenii, cu vârsta de până la 35 de ani, iar reîntoşi acasă, aceştia vor avea un suport financiar din partea statului francez. De asemenea, tinerii vor fi ajutaţi să îşi găsească un loc de muncă în Republica Moldova sau să îşi deschidă propria întreprindere.

Un alt proiect propus de partea franceză este şi acordul privind reintegrarea cetăţenilor care muncesc în Franţa. Beneficiarii acordului vor avea parte de ajutor financiar, ajutor social şi suportul necesar pentru găsirea unui loc de muncă în Republica Moldova, precum şi deschiderea unei întreprinderi mici.

Cele două iniţiative urmează să fie discutate cu echipele de lucru ale celor două părţi implicate şi pregătite pentru prezentare în Guvern.

 

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu