Evenimentul zilei

Mie04082020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Doi studenţi la chimie, acuzaţi de prepararea și punerea ilegală în circulație a drogurilor

Doi studenţi la chimie, acuzaţi de prepararea și punerea ilegală în circulație a drogurilor

10 Martie 2016 - 

Un student şi o studentă de la Facultatea de chimie a Universităţii Tehnice din Moldova sunt învinuiţi de prepararea şi punerea ilegală în circulaţie a substanţelor narcotice şi psihotrope. Potrivit oamenilor legii, acuzaţii au amenajat un laborator improvizat într-o vilă din comuna Tohatin.

Într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale se menţionează că cei doi studenţi, care aveau cunoştinţe în domeniul chimiei aplicative, au transportat materie primă şi precursori pentru a  prepara amfetamină în proporţii deosebit de mari.

Ca urmare a percheziţiilor efectuate la vila, care aparţine unuia dintre studenţi,  oamenii legii au depistat mai multe substanţe chimice care nu sunt prezente în circuitul liber, precum şi utilaje chimice. Astfel, procurorii au ridicat precursori precum acid azotic, acid acetic, acid sulfuric, acetonă. De asemenea, au fost depistate vase din sticlă, cântare şi pachete din polietilenă pentru dozarea substanţelor narcotice. Totodată, în vila tinerilor au fost găsite şi două plicuri care conţineau amfetamină în proporţii deosebit de mari. Studentul a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 zile, iar colega acestuia - în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile.

Lasă un comentariu