Evenimentul zilei

Dum02232020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Studenții străini de la USMF, care s-au înjunghiat în timpul orelor, vor fi EXMATRICULAȚI

Studenții străini de la USMF, care s-au înjunghiat în timpul orelor, vor fi EXMATRICULAȚI Recomandat

29 Mai 2016 - 

Studenții străini, cetățeni din Israelului, de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, care vineri, 27 mai, s-au luat la ceartă chiar în timpul orelor și s-au înjunghiat cu cuțitele pentru a soluţiona conflictul, vor fi exmatriculați, fără drept de restabilire.


Decizia a fost luată de către conducerea Universității, care califică comportamentului lor drept „unul agresiv și inacceptabil”.

Potrivit unui comunicat al USMF, cearta s-a inițiat între studenții străini din anul 1, cetățeni ai Israelului, doi dintre ei fiind în legătură de rudenie. Ulterior, conflictul a degenerat în încăierare, folosindu-se un obiect înțepător-tăietor, care a provocat leziuni corporale cu hemoragii.

Ulterior, aceștia au fost transportați la la Institutul de Medicină Urgentă și anunțată poliția.

Stare de sănătate a studenților este în afara oricărui pericol, astăzi ultimul dintre ei fiind externat din instituția privată pentru continuarea tratamentului în condiții de ambulator.

După finalizarea anchetei, acestora urmează să li se aplice cea mai drastică sancțiune - exmatricularea, fără dreptul de restabilire.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu