Evenimentul zilei

Joi07182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Apeductul Leova–Cimişlia–Basarabeasca va fi reabilitat

Apeductul Leova–Cimişlia–Basarabeasca va fi reabilitat

05 Septembrie 2014 - 

În regiunea de sud a Moldovei va fi lansat proiectul de finanţare a lucrărilor de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare. Despre acesta a discutat prim-ministrul Iurie Leancă cu Jean-Patrick Marquet, director pentru infrastructura de mediu al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Proiectul prevede reabilitarea apeductului Leova–Cimişlia–Basarabeasca. Asistenţa financiară a BERD ar urma să acopere elaborarea studiului de fezabilitate pentru construcţia apeductului şi extinderea distribuţiei apei în şase raioane din sudul ţării. Prim-ministrul şi-a exprimat convingerea că noul proiect de colaborare va contribui esenţial la modernizarea infrastructurii şi dezvoltarea zonei de sud a ţării.

Proiecte similare au mai fost iniţiate de către Guvernul Republicii Moldova în parteneriat cu BERD. În derulare este proiectul de îmbunătăţire a alimentării cu apă în nordul ţării, cu un buget de 30 de milioane de euro, contribuţia BERD fiind de 10 milioane de euro. De asemenea, este în desfăşurare proiectul de construcţie a apeductului Chişinău–Străşeni–Călăraşi, cu un buget estimativ de aproximativ 7 milioane de euro, care prevede şi conectarea treptată a circa 20 de localităţi rurale situate de-a lungul reţelei de alimentare cu apă.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu