Evenimentul zilei

Joi07182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Iată de unde s-au infectat cei 5 bărbați din Cahul de ANTRAX

Iată de unde s-au infectat cei 5 bărbați din Cahul de ANTRAX Recomandat

06 Septembrie 2014 - 
IPN IPN

O bovină sacrificată într-o gospodărie din satul Vadul lui Isac, raionul Cahul, este sursa infecţiei de antrax contractată de către 5 bărbaţi din localitate, anunţă Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA).

Animalele din gospodăria individuală au fost achiziţionate din diferite localităţi ale Republicii Moldova, fără acte de provenienţă şi certificate sanitar-veterinare şi fără a fi anunţaţi obligatoriu medicii veterinari oficiali şi autoritatea publică locală.

ANSA subliniază că în Republica Moldova vaccinarea contra antraxului este gratuită. Campania de vaccinare a început în luna aprilie anul curent. Aceasta se desfăşoară la nivel naţional, o dată pe an, înainte ca animalele să fie scoase la păşunat. Imunizarea se face pentru toate bovinele, cabalinele, caprinele şi ovinele, indiferent de sexul animalelor, după împlinirea vârstei de o lună.

Antraxul este o boală infecţioasă comună omului şi animalelor. Oamenii pot dezvolta patru tipuri de infecţii cu antrax: cutanat, gastrointestinal, orofaringian (regiunea posterioară a cavităţii bucale) şi respirator. Dintre cele patru forme, antraxul respirator duce la deces cel mai frecvent.  Persoanele din Vadul lui Isac au dezvoltat antrax cutanat, considerată cea mai uşoară formă a infecţiei.

 

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu