Evenimentul zilei

Joi07182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Bijuterii retro pe patru roţi, expuse în inima capitalei

Bijuterii retro pe patru roţi, expuse în inima capitalei Recomandat

06 Septembrie 2014 - 

Peste 40 de maşini de epocă au fost expuse în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cu ocazia primei ediţii a Raliului internaţional de automobile retro. Inginerul tehnic al clubului „Retro Mobil” din Moldova, restauratorul de automobile Sergiu Mogâldea, a declarat că maşinile expuse spre atenţia publicului sunt de unicat în Moldova şi nu au preţ de vânzare.

În Piaţă a fost prezentat şi un Packard din 1938, produs în Statele Unite ale Americii şi care se presupune că a fost maşina de serviciu a politicianului sovietic Gheorghi Jukov. „Maşina cu care am venit astăzi aici este Pobeda Cabriolet, de unicat în Moldova, şi a fost produsă special pentru comandantul Armatei Sovietice pentru defilare la paradele militare. Nicio maşină nu se vinde, pentru că fiecare a pus suflet în restaurare”, a spus Sergiu Mogâldea.

Acesta a adăugat că procesul de restaurare a unei maşini de epocă durează între 3 şi 4 ani, iar costurile trec peste 25 de mii de euro. Doar un volan original costă în jur de 600 de euro. „Am restaurat de-a lungul anilor 13 automobile retro şi caut piese originale pentru ele. Am fost uimit să descopăr la un bătrânel roţi originale pentru Pobeda, pe care le-a păstrat 32 de ani în Casa Mare. Din fericire, găsim piesele necesare pentru că moldovenii au obişnuinţa să strângă lucruri şi să le depoziteze pentru alte timpuri”, a adăugat colecţionarul.

La primul raliu al maşinilor retro participă şi 47 de maşini retro din România. Invitaţii din Rusia, Ucraina şi Belarus nu au venit la Chişinău din cauza situaţiei tensionate din regiune. Maşinile vor rămâne în Piaţă  până în seară.

Evzmd.md

Website evzmd.md

Lasă un comentariu