Evenimentul zilei

Lun07232018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate „Mica Elveție” față-n față cu Elveția adevărată: Parteneriatul moldo-elveţian, pe un făgaș promițător

„Mica Elveție” față-n față cu Elveția adevărată: Parteneriatul moldo-elveţian, pe un făgaș promițător Recomandat

12 August 2017 - 

Instituțiile statului trebuie fortificate, inclusiv cu scopul sporirii capacității acestora de a gestiona eficient fondurile externe. Declarații în acest sens a făcut premierul Pavel Filip, care a avut o întrevedere cu directorul Biroului de Cooperare al Elveției în Republica Moldova Simone Giger.

Pavel Filip a prezentat etapele realizării reformei administrației publice centrale și a vorbit, în particular, despre lansarea reformelor în domeniile asistenței medicale primare, sănătății publice și spitalicesc, menționând că acestea rămân de o importantă majoră pentru Executiv.

Întâlnirea celor doi oficiali a avut loc în contextual elaborării unui nou cadru de colaborare între Guvernul Confederației Helvetice și cel al Republicii Moldova pentru următorii cinci ani. În cadrul discuțiilor, oficialii au efectuat un schimb de opinii privind reformele lansate de Executivul de la Chișinău și au trasat noi perspective de cooperare.

Pavel Filip a exprimat deschiderea Guvernului pentru elaborarea proiectului noii Strategii de cooperare pentru anii 2018-2021, accentuând importanța suportului oferit de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare în implementarea cu succes a Agendei de reforme.

Simone Ginger a salutat reformele promovate de Guvernul de la Chișinău și a reiterate disponibilitatea Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare de a acorda în continuare asistență Republicii Moldova pe segmentele prioritare, inclusiv învățământul vocațional, angajarea pe piața muncii și reforma administrației publice.

În prezent, în cadrul Strategiei curente de cooperare (2014-2017), cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, sunt în proces de implementare 14 proiecte în valoare totală de circa 49 de milioane de franci elvețieni. 

 

 

Lasă un comentariu