Evenimentul zilei

Dum01212018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Suportul pentru modernizarea Armatei Naționale a R. Moldova A FOST SISTAT de SUA

Suportul pentru modernizarea Armatei Naționale a R. Moldova A FOST SISTAT de SUA Recomandat

12 August 2017 - 

SUA nu a oprit sprijinul financiar al Armatei Naționale a Moldovei, dar a suspendat importul de echipamente pentru participarea militarilor moldoveni la exerciții militare în străinătate. Anunțul a fost făcut de către ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, în timpul unei vizite la Centrul de formare militară în Bulboaca, notează Agora.md, conform Deschide.md.

Fiind întrebat de către jurnaliști dacă SUA a sistat suportul financiar de 12,7 milioane pentru Armata Națională, Pettit a declarat că „N-a fost suspendată asistența financiară deloc. Am observat că în acest an, din păcate, Armata Națională n-a participat la exerciții militare în străinătate. Noi discutăm aceste chestiuni și sperăm că în viitor armata va participa la exerciții internaționale”.

James Pettit a fost întrebat dacă Ministerul de Externe a fost anunțat referitor la întreruperea finanțării.

„Da, dar, nu este vorba de ajutor financiar, este o pauză în acordare de echipament, fiindcă trebuie să facem un plan concret pentru participarea viitoare a Armatei Naționale la exerciții în străinătate. Sper că armata va participa și sper că se va întâmpla curând”, a declarat Pettit.

Întrebat de către presă ce se va întâmpla dacă Igor Dodon va interzice și în continuare Armatei Naționale să participe la aplicațiile militare internaționale, James Pettit a declarat că nu știe care vor fi urmările. 

„Nu știu ce se va întâmpla, scopul nostru este dezvoltarea și îmbunătățirea Armatei Naționale, iar aceste exerciții internaționale este o parte foarte importantă pentru îmbunătățirea capacităților armatei”, a conchis ambasadorul SUA în Republica Moldova. 

Lasă un comentariu