Evenimentul zilei

Lun12172018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Maia Sandu cere demisia ministrul Justiției în cazul decesului tragic al lui Andrei Brăguță

Maia Sandu cere demisia ministrul Justiției în cazul decesului tragic al lui Andrei Brăguță Recomandat

27 Octombrie 2017 - 

Lidera PAS, Maia Sandu, a cerut din nou demisia ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, în urma morții tânărului de 31 ani, Andrei Brăguța.

Media

Acesta a murit într-o închisoare din R. Moldova, după ce a fost supus unor bătăi și rele tratamente din partea polițiștilor și colegilor de celulă. Maia Sandu a precizat într-un interviu pentru Europa Liberă că a fost șocată imaginile video ale bătăilor administrate lui Brăguța și a spus că acest caz reflectă lipsa de progrese în reforma justiției și în promovarea statului de drept. „Cred că este un caz pentru care ar trebui să-și dea demisia nu doar ministrul justiției, ci mulți alții”, a mai spus Maia Sandu.

Andrei Brăguța a murit în luna august, după o detenție de 11 zile la închisoarea Pruncul din capitală, motivul oficial al decesului fiind pneumonia. Totuși, imagini difuzate în presă ulterior arată că acesta a fost bătut cu bestialitate de colegii de celulă, fără ca gardienii penitenciarului să intervină. Autoritățile au difuzat imaginile când Brăguță este lovit de colegii de celulă, dar există multe voci care afirmă că autoritățile încearcă să se disculpe de moarte acestuia.

Lasă un comentariu