Evenimentul zilei

Ma02202018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate CÂND va fi inaugurat Târgul de Crăciun organizat de Guvern

CÂND va fi inaugurat Târgul de Crăciun organizat de Guvern

07 Decembrie 2017 - 

Târgul de Crăciun organizat de Guvern va fi inaugurat pe 15 decembrie la ora 18.00 și se va desfășura cu sloganul „Acasă de Crăciun”. Acesta va fi deschis între orele 10.00 și 22.00 până pe 14 ianuarie iar în seara deschiderii, atmosfera va fi întreținută de formațiile „Fluieraș” și „Etno Republic”.

Premierul Pavel Filip a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Târgul de Crăciun este un eveniment care vine să aducă o schimbare de atitudine și de mentalitate. „Vrem ca chișinăuienii, locuitorii din toată Republica Moldova, dar și conaționalii noștri care sunt peste hotare și vor reveni acasă în timpul sărbătorilor de Crăciun să se simtă exact ca în marile orașe europene în toiul sărbătorilor de Crăciun, să se simtă în același timp la Chișinău, acasă”, a spus premierul, relatează IPN.

Pomul de Crăciun instalat în apropierea Palatului Național a fost adus din Carpații României și a fost un cadou din partea guvernului de la București. Acesta are 20 de metri și va fi împodobit cu ghirlande și cu 350 de figurine. Întreaga zonă va fi decorată cu mii de luminițe.

Târgul de Crăciun va include cinci zone:

– Zona de poveste, în vecinătatea bradului, unde copiii vor sta de vorbă cu Moș Crăciun;

– Zona de gheață, unde va fi amenajat un patinoar;

– Zona aventurii, unde va fi instalat un carusel cu o capacitate de 72 de locuri;

– Zona tradițiilor, cu meșteșuguri populare și produsele tradiționale;

– Zona colindelor, care va completa atmosfera cu sunete de clopoței și recitaluri susținute de artiști cunoscuți.

Scena principală va fi amplasată lângă Pomul de Crăciun, unde, începând cu 15 decembrie până pe 14 ianuarie, vor avea loc în fiecare zi acțiuni culturale susținute de copiii din țară. Peste patru mii de copii din familii cu venituri modeste se vor bucura gratis de carusel, patinoar și vor primi daruri de la Moș Crăciun. În noaptea de Revelion, târgul va fi deschis până la ora 20.00 și își va relua activitatea pe 1 ianuarie la ora 12.00.

Lasă un comentariu