Evenimentul zilei

Vi12142018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Trei moldoveni, cercetați penal pentru braconaj la frontieră

Trei moldoveni, cercetați penal pentru braconaj la frontieră

22 Ianuarie 2018 - 

Trei cetățeni moldoveni sunt documentați pentru încălcarea regimului de frontieră, cu scop de braconaj cinegetic, și deținerea ilegală a armei și munițiilor.

Potrivit polițiștilor de frontieră din Direcția regională NORD, o căprioară vânată, capcane, plase, armă și muniție fără acte de deținere, au fost depistate și reținute.

În primul caz, pe direcția localităților Medveja-Podvirevca, la o distanță de aproximativ 50 de metri de la linia frontierei, polițiștii de frontieră au observat o persoană ce jalona, folosind diferite capcane. La fața locului a fost identificat un moldovean de 45 de ani, locuitor al satului Medveja, raionul Briceni. 

În rezultatul chestionării persoanei, dar și reconstituirii itinerarului de deplasare al acesteia au fost depistate două capcane artizanale, deja instalate. La fel, urmare a verificării rucsacului personal s-au descoperit alte patru capcane și obiecte necesare instalării acestora.

În urma perchezițiilor la domiciliul acestuia, polițiștii de frontieră au ridicat din gospodăria bărbatului două capcane cofecționate artizanal, cât și materie primă pentru fabricarea lor, plase de pescuit de dimensiuni diferite prelucrate manual, dar și de uzină specializată, rămășite animaliere, două tuburi-cartușe pentru arme de vânătoare, 26 de cartușe cu glonț de 12.7 mm pentru arme de calibru mare, 35 de cartușe cu glonț de 7.62 mm pentru pistoale mitralieră.

În cel de al doilea caz, în apropierea satului Gârbova, polițiștii au somat pentru a opri în trafic un mijloc de transport de model Niva 2121, cu numere de înmatriculare moldovenești. Conducătorul auto a evitat somarea și a pornit, în viteză, spre fâșia forestieră din apropiere, încercând să se ascundă. Deși s-a abandonat mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au reușit să prindă două persoane, de 28 și 31 de ani, ambii domiciliați în satul Gîrbova. 

La examinarea autoturismului, în portbagaj a fost depistată o caprioară. Totodată, la circa 10 metri de locul unde a fost abandonat automobilul s-a descoperit și o armă de foc. 

Tinerii sunt documentați în stare de libertate. După expunerea expertului asupra bunurilor depistate, se vor stabili indicii de calificare a contravenției sau infracțiunii săvârșite.

 

Lasă un comentariu