Evenimentul zilei

Vi07102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate VIDEO// Șase moldoveni „specializați” în punerea în circulație a banilor furați, reținuți

VIDEO// Șase moldoveni „specializați” în punerea în circulație a banilor furați, reținuți

30 Ianuarie 2018 - 

Șase cetățeni moldoveni și un sirian, cu vârste cuprinse între 20 și 43 de ani, au fost reținuți de oamenii legii după ce ar fi pus în circulație bancnote furate din bancomate din spațiu UE.

Media

Potrivit polițiștilor, în urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că liderul grupului a pus la dispoziția membrilor grupării mijloace bănești pentru a fi curățate de o substanță chimică, coloră și puse în circulație. Bancnotele erau provenite din activitățile infracționale și anume din sustrageri săvârșite prin extragerea acestora din bancomate din spațiu UE.

Totodată, membrii grupului au creat două laboratoare clandestine, în două apartamente închiriate de suspecți. Unul dintre ei, originar din Siria, orașul Aleppo, având studii farmaceutice și cunoștințe în domeniul substanțelor chimice, împreună cu membrii grupului procurau și foloseau substanțe chimice  în alterarea semnelor bănești.

Suspecții au fost reținuți în flagrant delict în timp ce curățeau bancnotele.

Ca urmare a efectuării percheziţiilor pe adresele de domiciliu din municipiul Chişinău, au fost depistate şi ridicate 17.500 de euro, bancnote cu nominalul de 10, 20 şi 50 euro, majoritatea bancnotelor marcate cu o vopsea de culoare roşie. 

O parte din bani fiind deja curățate iar careva sume bănești suspecții au reușit să îi schimbe în altă valută, în orașul Odesa și municipiul Chișinău.

Toți suspecții sunt arestați pe un termen de 30 de zile.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală și conform legislației în vigoare persoanele culpabile de infracțiune se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani.

Forțele de ordine întreprind măsuri speciale de investigații cu scopul stabilirii căilor de introducere pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi stabilirii complicităţii lor, la comiterea altor infracţiuni pe teritoriul Republicii Moldova, UE sau CSI.

Lasă un comentariu