Evenimentul zilei

Joi06042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate VIDEO// Campanie de educație civică și electorală: „ALEGE gândirea critică”

VIDEO// Campanie de educație civică și electorală: „ALEGE gândirea critică”

01 Februarie 2018 - 

Asociația Promo-LEX a dat startul Campaniei de educație civică și electorală „ALEGE gândirea critică”. Campania este organizată în contextul Zilei Internaționale a Alegerilor și se va desfășura în perioada 1 februarie - 5 martie 2018.

Media

VC: privesc.eu

Scopul campaniei este de a informa tinerii cu privire la drepturile lor electorale și importanța implicării lor în monitorizarea proceselor democratice, precum și în dezvoltarea comunităților locale.

Timp de o lună de zile, echipa Asociației Promo-LEX va vizita 12 instituții școlare din 12 localități rurale și urbane din Republica Moldova. Tinerii vor viziona filmul „A goat for a vote” și vor discuta despre mesajul pe care îl transmite acest film, despre sistemul electoral, drepturile electorale ale cetățenilor, rolul partidelor politice și a cetățenilor în procesul de dezvoltare a democrației.

De asemenea, în cadrul campaniei, va fi organizată expoziția de fotografie #iesilavot, care surprinde imagini din timpul campaniilor de educație civică și electorală organizate în contextul Alegerilor Locale Generale din 2015, Alegerilor Prezidențiale din 2016 și a Alegerilor Locale Noi din 14 mai 2017 și Alegerilor Locale Noi din 19 noiembrie 2017, în cadrul cărora au fost implicați peste 200 de voluntari din 77 de localități.

În prima zi de campanie, expoziția de fotografie a fost expusă în Scuarul Europei din municipiul Chișinău, urmând a fi găzduită de Parlament, Guvern, Biblioteca Municipală „B. P. Hașdeu”, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din orașul Bălți, Universitatea de Stat „B. P. Hașdeu” din orașul Cahul, Consiliul Raional Călărași, precum și Liceul Teoretic „Pan Halippa” din orașul Edineț.

Campania este organizată în cadrul Programului „Democrație, Transparență și Responsabilitate”, susținută financiar de  Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională.

Lasă un comentariu