Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Amenzi pentru posturile TV și radio care nu respectă legea anti-propagandă

Amenzi pentru posturile TV și radio care nu respectă legea anti-propagandă

13 Februarie 2018 - 

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a sancționat luni, 12 februarie, cu amenzi a câte 5.000 de lei 11 posturi de radio și TV și 7 distribuitori de servicii pentru că nu au prezentat la timp concepțiile generale de programe și care se plasează în afara legii „anti-propagandă”.

Acestea au fost solicitate de CCA în condițiile intrării în vigoare a noilor prevederi ale Codului Audiovizualului care nu permit transmisia de programe cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic din state care nu au semnat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, cu precădere Rusia.

Astfel, au fost sancționate 9 posturi de televiziune, 2 de radio și 7 operatori de rețele prin cablu. În același timp, 20 de posturi de radio și 15 posturi TV urmează să prezinte suplimentar concepțiile, până la 15 februarie.

Președintele CCA, Dragoș Vicol, a anunțat că instituția va face și monitorizări pentru a verifica în ce măsură instituțiile audiovizuale respectă noile prevederi.

Aceste acțiuni au legătură cu o lege votată de Parlament în luna decembrie care prevede asigurarea securității informaționale a statului, se permite radiodifuzorilor și distribuitorilor de servicii transmisia programelor de televiziune şi radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum şi în statele care au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.”

Pentru încălcarea acestor norme, Codul Audiovizualului prevede și amenzi de până la 100.000 de lei sau chiar retragerea licenței de funcționare.

 

 

Lasă un comentariu