Evenimentul zilei

Vi12142018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate VIDEO// Schimbul de date electronice între instituții ar putea fi reglementat prin lege

VIDEO// Schimbul de date electronice între instituții ar putea fi reglementat prin lege

14 Februarie 2018 - 

Raporturile ce apar în procesul schimbului de date între sistemele informaţionale deţinute de autorităţile şi instituţiile publice, autorităţile administrative autonome şi alte organizaţii ar putea fi reglementate prin lege. Comisia juridică, numiri și imunități a examinat și avizat, în ședința de miercuri, proiectul de lege cu privire la schimbul de date și de interoperabilitate. 

Media

Potrivit proiectului, scopul acestuia este de a facilita şi eficientiza interoperabilitatea şi schimbul de date în cadrul sectorului public, precum şi între sectorul public şi cel privat în vederea creşterii calităţii serviciilor publice prestate, creării noilor servicii publice electronice, precum şi asigurării securităţii informaţionale.

Astfel, instituțiile publice vor utiliza datele care au fost deja înregistrate în sistemele informatice ale autorităţilor publice și în acest mod va creşte accesibilitatea, eficienţa şi calitatea serviciilor publice, precum și va fi exclusă necesitatea de a solicita suplimentar de la cetățeni și mediul de afaceri certificate, rapoarte etc. 

Proiectul presupune schimbul de date între instituţii exclusiv prin intermediul platformei de interoperabilitate. De asemenea, este prevăzută gratuitatea schimbului de date între autorităţile publice și excluderea circulaţiei pe hârtie a documentelor.

Proiectul urmează a fi examinat și dezbătut în plenul Parlamentului.

 

Lasă un comentariu