Evenimentul zilei

Vi12142018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Inspectoratul de Stat al Muncii are o nouă structură și noi atribuții

Inspectoratul de Stat al Muncii are o nouă structură și noi atribuții

14 Februarie 2018 - 

Executivul a aprobat astăzi, în ședință de Guvern, o nouă structură a Inspectoratului de Stat al Muncii, cu un efectiv limită de 73 de unități. Proiectul prevede noi atribuții ale autorității, printre care: verificarea corectitudinii stabilirii, calculării și a plății indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă cauzată de boli obișnuite sau de accidente nelegate de muncă, a indemnizației pentru prevenirea îmbolnăvirilor (carantină) și a indemnizației pentru îngrijirea copilului bolnav. 

De asemenea, autoritatea va monitoriza controlul de stat al respectării legislaţiei cu privire la securitatea şi sănătatea în muncă, efectuat de inspectorii de muncă din cadrul autorităţilor competente în domeniul controlului siguranţei ocupaţionale.

Conform  documentului, angajatorii urmează să comunice accidentele de muncă Inspectoratului de Stat al Muncii, care va asigura cercetarea acestora, cu comunicarea ulterioară către autoritățile cu funcția de control în domeniul siguranței ocupaționale asupra necesității de lichidare a cauzelor producerii accidentelor de muncă. 

 

Lasă un comentariu