Evenimentul zilei

Mie02212018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate DOC// Guvernarea, Dodon, și Rusia – descrise într-un raport al comunității americane de „intelligence”

DOC// Guvernarea, Dodon, și Rusia – descrise într-un raport al comunității americane de „intelligence” Recomandat

14 Februarie 2018 - 

Un raport al comunității de informații americane, intitulat „World Threat Assesment” (Evaluarea amenințării mondiale – n.r.) și semnat de directorul Daniel R. Coats, scoate în evidență faptul că anul acesta electoral din R. Moldova va unul dificil, iar lupta se va da între forțele proeuropene și președintele sprijinit pe față de Kremlin, Igor Dodon.

„Coaliția de guvernământ aparent pro-europeană - dacă nu este învinsă în alegerile planificate noiembrie - probabil că va încerca să reducă influența Rusiei și să mențină un înveliș subțire de reformă europeană, evitând în același timp modificările care ar putea deteriora menținerea la putere.

Actualul guvern va continua cel mai probabil să pună în aplicare Acordul de asociere dintre UE și R. Moldova împotriva voinței președintelui prorus și sprijinit deschis de Rusia, Igor Dodon. Discuțiile de soluționare privind regiunea separatistă a Transnistriei vor continua, însă progresul probabil va fi limitat la chestiuni de mică anvergură”, se arată în documentul amintit.

Raportul mai arată că Rusia va încerca în continuare să-și mențină și să-și extindă influența în fostele state sovietice, pe care le consideră încă ca fiind în sfera sa de influență. 

Lasă un comentariu