Evenimentul zilei

Vi07102020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Șase inspectori vamali, concediați. CE încălcări au comis

Șase inspectori vamali, concediați. CE încălcări au comis Recomandat

28 Februarie 2018 - 

Șase inspectori vamali urmează a fi eliberați din funcție după ce au comis o serie de încălcări flagrante ale legislației, precum și ale normelor deontologice instituite.

Trei dintre inspectorii propuși spre concediere activează în cadrul postului vamal „Costești”. Potrivit materialelor anchetei, aceștia au admis introducerea în țară a mai multor unități de transport cu numere de înmatriculare străine, care aveau expirat termenul maxim de aflare pe teritoriul Republicii Moldova (180 de zile).

Alți doi angajați și-au însușit ilegal mai multe pachete de țigări, care depășeau limita admisibilă la intrarea în România. Ambele încălcări au fost consemnate la postul vamal „Leușeni”. Primul caz a fost relevat datorită unei plângeri depuse de către un cetățean al Bulgariei, care a declarat că, vameșul i-a reținut 8 pachete din cele 10 prezentate la control, invocând că partea română nu autorizează introducerea unei cantități mai mari. 

Ulterior,  în cadrul anchetei de serviciu demarate s-a stabilit că cantitatea reținută nu a fost documentată și transmisă subdiviziunilor antifraudă, așa cum prevede procedura legală. În cel de-al doilea caz, momentul însușirii ilicite de către un vameș, a altor 8 pachete de țigări, a fost surprins de către camerele de supraveghere video.

Propus spre eliberare din serviciu este și un angajat al postului vamal „Sculeni”. Acesta este sancționat pentru că a permis introducerea în țară a mai multor loturi de încălțăminte uzată, care, conform legislației, este prohibită la import. Mărfurile au fost reținute în cea de-a doua linie de control. Cercetările preliminare au indicat asupra faptului că microbuzul, în care au fost găsite bunurile, a traversat frontiera prin postul vamal „Sculeni”, fiind stabilit și inspectorul care a autorizat trecerea.

 

Lasă un comentariu