Evenimentul zilei

Vi04032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Protest la ANRE. Simpatizanții și membrii PAS și PPDA cer micșorarea tarifelor la gaz

Protest la ANRE. Simpatizanții și membrii PAS și PPDA cer micșorarea tarifelor la gaz Recomandat

07 Martie 2018 - 

Membri și susținători ai Partidului Acțiune și Solidaritate și ai Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr au cerut din nou miercuri, 7 martie, revizuirea imediată a tarifelor la gazele naturale și micșorarea acestora cu 30-35%. Aceștia au pichetat sediul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, unde aveau loc dezbateri publice cu privire la tarifele șu prețurile reglementate la gazele naturale, transmite IPN.

Protestatarii susțin că tarifele finale pentru gazele naturale ar trebui să fie reduse cu cel puțin 30%, opinie susținută și de către un grup de experți independenți. „Prețurile trebuie reduse cu 30-35%, cel puțin. Iar acest lucru trebuia să se întâmple deja de mai bine de un an și jumătate. În această perioadă am plătit un miliard și jumătate de lei în plus”, a declarat vicepreședinta PPPDA, Inga Grigoriu.

„Nu avem nevoie de pomeni electorale. ANRE să ne spună de ce nu au fost reduse tarifele la timp. Acum vor doar să ungă ochii alegătorilor. De ce nu și-au adus aminte de tarife acum doi ani, dar abia acum când este an electoral? Avem nevoie de tarife corecte”, a declarat secretarul general al PAS, Igor Grosu.

Manifestanții au venit înarmați cu pancarte și au scandat lozincă, printre care: „ANRE, jos tarifele!”, „Nu genocidului social!”, „Jos tarifele lui Plahotniuc!”, „ANRE lucrează pentru PDM!” etc.

În fața protestatarilor a ieșit directorul ANRE, Tudor Copaci, cu zeci de buchete de flori pentru femeile ce au venit la protest, însă manifestanții l-au huiduit, refuzând să ia flori. „ Am vrut să felicitam femeile de aici cu ziua de 8 Martie, să facem un gest frumos, însă păcat că au refuzat lalelele. În ceea ce privește cererea protestatarilor, o respect. În curând vom avea o ședință în cadrul căreia vom decide cu cât vor fi reduse tarifele la gazele naturale”, a declarat directorul ANRE, Tudor Copaci.

Ca urmare a ședinței de miercuri, ANRE a declarat că noile tarife urmează să fie aprobate într-o nouă ședință.

Lasă un comentariu