Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Victoria Iftodi, candidatul propus la funcția de ministru al justiției

Victoria Iftodi, candidatul propus la funcția de ministru al justiției Recomandat

13 Martie 2018 - 

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a propus marți un nou candidat la funcția de ministru al justiției. Este vorba despre Victoria Eftodi.

Victoria Iftodi este judecător la Curtea Constituțională, asta după ce anul trecut i-a luat locul tot lui Alexandru Tănase. Victoria Iftodi s-a născut la data de 13 ianuarie 1969, în satul Lalova, raionul Rezina. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Stat din Moldova (USM).

După absolvirea facultăţii, şi-a început activitatea de notar public în Biroul notarial de stat din municipiul Chişinău. A îndeplinit între anii 1994-1996 funcţia de specialist-şef al Biroului de relaţii între Notariatul de stat şi Ministerul Justiţiei, apoi a lucrat ca notar public în Biroul notarial nr. 2 din Chişinău. În paralel, în perioada 1996-1998, a fost profesoară la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova.

Începând din anul 2003 deţine postul de viceministru şi apoi primvice-ministru al justiţiei. La data de 8 iulie 2004, prin Decretul Preşedintelui Republicii Moldova, a fost numită în postul de ministru al justiţiei. La 19 aprilie 2005, Victoria Iftodi a fost reconfirmată în funcția de ministru justiției. A îndeplinit această funcție până la data de 20 septembrie 2006, când a fost revocată din funcție.

A fost numită apoi în aceeași zi ca Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Franceză, cu reședința la Paris. 

Prin cumul a îndeplinit și misiunea de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Algeriană Democrată și Populară (din 5 aprilie 2007) în Regatul Spaniei, la UNESCO, Uniunea Latină, precum și Reprezentant Special al Președintelui Republicii Modova la Consiliul Permanent al Francofoniei.

Este căsătorită și are un copil.

Lasă un comentariu