Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate HARTĂ INTERACTIVĂ// POLIȚIA a demarat o acțiune cu adevărat folositoare: campanie anti-ALCOOLISM în R. Moldova. VEZI ce presupune aceasta

HARTĂ INTERACTIVĂ// POLIȚIA a demarat o acțiune cu adevărat folositoare: campanie anti-ALCOOLISM în R. Moldova. VEZI ce presupune aceasta

14 Martie 2018 - 

Inspectoratul General de Poliție a precizat, miercuri, că va întrepinde o campanie de conștientizare a efectelor consumului ridicat de alcool și trageriile la care pot conduce acestea.

Pe parcursul anului 2017, din peste cele 32.000 de infracțiuni înregistrate 21% au fost comise de persoane care se aflau în stare de ebrietate. Au fost depistate peste 6.000 de cazuri de conducere a autovehiculelor de către șoferi băuți, iar 26.000 au murit ca urmare a accidentelor. 

„Alcoolism este o boală gravă a societății. Ca rezultat, se distrug familii, destine, unii devin victime, iar alții și infractori”, a declarat, miercuri, Marin Maxian, șeful Direcției generale securitate publică IGP, citat de IPN.

O hartă interactivă a „consecințelor consumului de alcool pe teritoriul Republicii Moldova” va fi plasată pe site-ul Inspectoratului General al Poliției și oricine o va putea accesa. O data la jumătate de an, harta va fi actualizată. „Această hartă ne va ajuta să vedem în ce raioane să canalizăm mai multe forțele, să stabilim acțiuni concrete. Aceasta ne va ajuta să ne planificăm eficient munca. Și oamenii vor avea beneficii, căci vor cunoaște zonele cu risc sporit și astfel vor acționa mai prudent”, a mai precizat acesta.

 

IGP a făcut apel către cetățeni să nu rămână indiferenți față de această problemă a societății și să colaboreze cu instituțiile de resort: poliția, asistentul social, medicul de familie, APL și altele pentru siguranța sa și a comunității sale. 

Lasă un comentariu