Evenimentul zilei

Ma01212020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Un fost polițist, reținut pentru trafic de influență. Cerea 1.400 de euro pentru obținerea permiselor de conducere

Un fost polițist, reținut pentru trafic de influență. Cerea 1.400 de euro pentru obținerea permiselor de conducere

04 Aprilie 2018 - 

Un fost angajat al Inspectoratului Național de Patrulare a fost reținut de oamenii legii pentru trafic de influență. 

Potrivit informațiilor preliminare, acesta a pretins, acceptat și primit mijloace bănești în sumă de 1.400 de euro, de la două persoane, susținând că are influență asupra unor persoane publice ce activează în subdiviziunile structurale ale Direcției Înmatriculare Transport și Calificare a Conducătorilor Auto a ÎS „CRIS Registru”, pentru susținerea examenelor și primirea permisului de conducere fără impedimente.

Astfel, în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul acestuia au fost depistate actele de identitate ale personalor care au denunțat  cazul de corupție.

Ulterior, fiind audiat de către oamenii legii, acesta a recunoscut integral vina și a decis să coopereze cu organul de urmărire penală.

Pe  acest caz a fost pornită o cauză penală, în temeiul art. 326 Cod penal al Republicii Moldova - traficul de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200.000 de lei.

 

Lasă un comentariu