Evenimentul zilei

Dum01202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Elevii și studenții vor avea burse mai mari, dar nici chiar așa, ca să sară în sus de bucurie

Elevii și studenții vor avea burse mai mari, dar nici chiar așa, ca să sară în sus de bucurie

25 Aprilie 2018 - 

Guvernul indexează cu 5% bursele elevilor și studenților, începând cu 1 ianuarie 2018. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței Executivului, în scopul stimulării elevilor și a studenţilor cu performanţe academice.

Bursele se vor majora pentru elevii din învăţământul profesional tehnic, pentru studenţii la licenţă şi master, doctoranzi, post-doctoranzi, pentru medicii secundari clinici și cei rezidenţi. Astfel, studenții care aveau până acum 800 de lei, vor ridica 840 de lei, iar pentru elevii din învățământul profesional tehnic post-secundar bursa va spori de la 630 la 660 de lei.

Totodată, doctoranzii din anul I, care beneficiau de 1050 de lei, vor obține 1100 de lei, la fel ca și medicii rezidenți în anul I. Bursa Republicii crește de la 1385 de lei la 1455 de lei, iar Bursa Guvernului – de la 1155 la 1210 de lei.

Majorările efectuate vor contribui la creşterea atractivităţii şi competitivităţii instituţiilor de învăţământ superior şi profesional tehnic, precum și la fortificarea sistemului de învăţământ profesional din țara noastră, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Părerea noastră, însă, dacă ne este permisă, această majorare ar trebui clasificată, ca să nu afle străinii și să nu facem de râs în fața lor. E o părere subiectivă, bineînțeles, pe care o puteți neglija.

 

Lasă un comentariu