Evenimentul zilei

Sam02232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Washingtonul ne susține în continuare: Asistență pentru guvernarea democratică din partea SUA

Washingtonul ne susține în continuare: Asistență pentru guvernarea democratică din partea SUA Recomandat

16 Mai 2018 - 

Statele Unite ale Americii vor oferi asistență tehnică Moldovei în valoare de 3,5 milioane de dolari, adiţional la suma de 36,1 milioane de dolari în cadrul Acordului de asistență privind asigurarea unei guvernări democratice eficiente și responsabile, încheiat în septembrie 2016 la Chișinău. Semnarea amendamentului a fost aprobată, miercuri, de către Guvern, transmite IPN.

Banii vor fi folosiți pentru proiecte în domeniul protecţiei copiilor (programul „Copilăria mea” – două milioane de dolari) şi pentru dezvoltarea presei independente (1,5 milioane de dolari). Beneficiari ai proiectelor vor fi: Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, profesioniștii independenţi din mass-media, în special cei implicaţi în producţia de film şi televiziune la nivel local şi internaţional.

Iniţiativa de semnare a Amendamentului aparţine Guvernului SUA şi nu implică angajamente financiare din partea Republicii Moldova. Până în prezent au fost valorificate 16 milioane de dolari din fondurile oferite în cadrul prezentului acord.

 

 

 

Lasă un comentariu