Evenimentul zilei

Ma03262019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Statul își schimbă atitudinea față de „puterea a patra în stat”? Guvernul a avizat proiectul Concepției naționale de dezvoltare a mass-media

Statul își schimbă atitudinea față de „puterea a patra în stat”? Guvernul a avizat proiectul Concepției naționale de dezvoltare a mass-media

16 Mai 2018 - 

Cabinetul de miniștri a avizat astăzi proiectul Concepţiei naţionale de dezvoltare a mass-media din Republica Moldova în perioada 2018-2025, transmite IPN.

Scopul de fortificare a sistemului mediatic urmează să fie atins prin crearea unui cadru normativ eficient de reglementare a activității mass-media, într-un spațiu securizat. 

Potrivit guvernării, vor fi asigurate condiții de concurență loială pentru agenții economici de profil, inclusiv prin elaborarea, conform standardelor internaționale, a unei noi legi cu privire la publicitate.

Proiectul include și măsuri de creștere a profesionalismului specialiștilor din domeniu. În particular, vor fi ajustate programele de instruire pentru formarea profesională a managerilor din presa scrisă, audiovizuală și online. Va fi consolidată cooperarea între toate instituțiile naționale și internaționale care cercetează domeniul mediatic, se menționează în nota informativă a proiectului.

 

Lasă un comentariu