Evenimentul zilei

Sam01192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chișinău: Meci amical de fotbal consacrat Zilei Internaționale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA

Chișinău: Meci amical de fotbal consacrat Zilei Internaționale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA

17 Mai 2018 - 

Un meci amical de fotbal, consacrat Zilei Internaționale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA, va avea loc la data de 24 mai, pe stadionul „Zimbru” din Chișinău. 

Potrivit organizatorilor, Asociația Obștească „Inițiativa Pozitivă”, în această zi, persoanele care trăiesc cu HIV, precum și figuri publice cunoscute, sportivi, reprezentanți ai structurilor de stat și organizațiilor internaționale vor juca un meci de fotbal, pentru a demonstra prin propriul lor exemplu importanța unirii eforturilor în lupta cu epidemia HIV / SIDA și de a promova un mod sănătos de viață.

În plus, oricine va putea face testul rapid expres la HIV într-o clinică mobilă, care va fi plasată pe teritoriul stadionului Zimbru. În semn de solidaritate cu cei care au murit din cauza epidemiei de SIDA, în această zi pe cer va zbura un balon cu aer cald.

Intrarea la meci este liberă. Meciul va avea loc în cadrul campaniei „N=N, Nedetectabil = Netransmisibil”, consacrată Zilei Internaționale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA.

 

Lasă un comentariu