Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Grup infracțional de contrabandă cu țigări aduse din R. Moldova în România, destructurat de DIICOT

Grup infracțional de contrabandă cu țigări aduse din R. Moldova în România, destructurat de DIICOT

17 Mai 2018 - 
Grup infracțional de contrabandă cu țigări aduse din R. Moldova în România, destructurat de DIICOT foto credit: ITPF Iași

Un grup infracţional specializat în contrabandă cu ţigări din R. Moldova, urmărit din noiembrie 2016, a fost destructurat în urma percheziţiilor desfăşurate în cadrul operaţiunii DIICOT "Ziua Z", peste 20 de persoane fiind cercetate în cauză, informează un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, relatează Agerpres.

Coordonatorul grupului era un bărbat din Republica Moldova, responsabil cu achiziţionarea cantităţilor de ţigări şi organizarea trecerii acestora peste râul Prut. Nivelul al doilea era constituit din trei cetăţeni români, care le distribuiau mai departe pe piaţa neagră din judeţul Iaşi, iar nivelul al treilea era reprezentat de un alt cetăţean responsabil cu asigurarea traseelor de deplasare prin efectuarea de verificări în vederea depistării eventualelor patrule de poliţie, care ar fi putut pune în pericol succesul operaţiunilor de preluare şi transport a cantităţilor de ţigări provenite din contrabandă.

 

Nivelul al patrulea era constituit din opt persoane, din România şi Republica Moldova, care acţionau pentru organizarea şi comiterea actelor de contrabandă, iar nivelul al cincilea era constituit din nouă persoane, care primeau coletele cu ţigări după ce erau trecute peste râul Prut şi le transportau către beneficiari, precizează sursa citată.

În urma desfăşurării de activităţi specifice de monitorizare judiciară şi realizării de capturi intermediare, a fost confiscată cantitatea de 651.740 ţigarete, în valoare totală de aproximativ 488.805 RON.

Activitatea de documentare a fost încheiată în data de 16 mai, când poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală, în cadrul Operaţiunii "Ziua Z",, împreună cu lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, au desfăşurat 12 percheziţii domiciliare la membrii grupării, în mai multe locaţii de pe raza judeţului Iaşi, fiind identificate persoanele suspecte că fac parte din gruparea infracţională şi duse la audieri.

"În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate/indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 7.940 ţigarete (397 pachete cu ţigarete), de diferite mărci, în valoare totală de 5.955 lei (1.278 euro), diferite sume de bani (21.400 lei, 230 euro, 112 dolari), 13 telefoane mobile de diferite mărci, 10 cartele SIM, 2 carduri stocare memorie, cutii cu petarde, patru autovehicule în valoare totală de 102.054 lei (36.100 euro), precum şi diferite înscrisuri utile cauzei. În cauză, sunt efectuate cercetări faţă de 24 persoane sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă în formă continuată. Totodată, faţă de patru membri ai grupării, procurorii D.I.I.C.O.T - S.T. Iaşi au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioada de 60 zile", se mai arată în comunicat ITF Iași.

Lasă un comentariu