Evenimentul zilei

Lun05202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Moldovenii se vor putea angaja legal în Bulgaria

Moldovenii se vor putea angaja legal în Bulgaria

19 Iunie 2018 - 

Moldovenii se vor putea angaja legal în Bulgaria. Un acord în acest sens a fost semnat de conducerea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova și reprezentanții Agenției de ocupare a forței de muncă din Bulgaria.

 

„Bulgaria, acum 5 ani, s-a confruntat cu deficitul locurilor de muncă, între timp situația pe piața muncii s-a schimbat și acum avem lipsă de forță de muncă. De aceea, odată cu implementarea Acordurilor privind migrația de muncă, putem asigura angajatorii cu forță de muncă calificată și în același timp lucrătorii migranți cu salarii decente și drepturi egale”, a declarat directorul Agenției de ocupare a forței de muncă din Republica Bulgaria, dl. Dragomir Dimitrov.

„Sunt ferm convinsă că Agențiile pentru ocuparea forței de muncă din ambele state vor avea o cooperare eficientă în vederea angajării cetățenilor migranți. Totodată, ne dorim să dezvoltăm relațiile de colaborare pe domeniile de competență și în acest sens să semnăm un Memorandum de colaborare dintre Agenții care se va axa pe împărtășirea bunelor practici și dezvoltarea proiectelor comune care vor aduce doar beneficii atît pentru Republica Moldova, cât și pentru Republica Bulgaria”, a menționat Svetlana Cebotari.

Tratatul a fost încheiat pe un termen de 5 ani, cu prelungire ulterioară automată pe o perioadă de 3 ani.

 

 

 

Lasă un comentariu