Evenimentul zilei

Mie02202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Briză ușoară pentru ai noștri: Militarii Armatei Naţionale desfăşoară antrenamente la „Sea Breeze 2018”

Briză ușoară pentru ai noștri: Militarii Armatei Naţionale desfăşoară antrenamente la „Sea Breeze 2018”

13 Iulie 2018 - 

Contingentul Armatei Naţionale, detaşat la exerciţiul multinaţional „Sea Breeze 2018”, a desfășurat, alături de colegii din Ucraina şi din SUA, antrenamente la centrul de instruire Șiroki Lan, regiunea Nikolaev, Ucraina.

Potrivit comandantului contingentului moldovean, maiorul Grigore Adam, militarii au executat misiuni la punctul de control mobil şi patrulări pe jos şi pe maşini, relevă serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Sursa a menţionat că ofiţerii şi subofiţerii Armatei Naţionale au executat, de asemenea, trageri de pe loc şi din maşini de luptă, au condus tehnica militară de tip HMMWV şi au executat desantări din helicopter de la înălţimi mici.

Maiorul Adam a adăugat că în continuare, conform scenariului, infanteriştii moldoveni, aflaţi la poligonul ucrainean, se vor deplasa pe insula Tendra din Marea Neagră, unde vor executa, împreună cu militarii ucraineni, acţiuni de îmbarcare şi debarcare de pe navă, cu utilizarea vehiculelor militare HMMWV din dotare.

,,Sea Breeze" este un exerciţiu multinaţional de menţinere a păcii în spiritul parteneriatului pentru pace, la care Armata Naţională participă din 2007.

În acest an, contingentul Armatei Naţionale, participant la exerciţiu, este format din 80 de militari din Brigada de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare”, Batalionul 22 de menţinere a păcii, precum şi din Marele Stat Major.

 

Lasă un comentariu