Evenimentul zilei

Mie02192020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Universitățile din Moldova într-un clasament internațional. Pe ce loc se află USM

Universitățile din Moldova într-un clasament internațional. Pe ce loc se află USM

31 Iulie 2018 - 

Universitatea de Stat din Moldova ocupă locul 3287 în lume, potrivit clasamentului internațional Ranking Web of Universities (Webometrics), aceasta fiind cea mai bună plasare printre instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova. Universitatea de Stat este urmată de Universitatea Tehnică, care este pe locul 3458.

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” se regăsește pe locul 7171 a clasamentului internațional și este urmată de Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” – locul 7502 și Academia de Studii Economice – locul 8329.

Indicatorii după care a fost realizat clasamentul au fost transparența instituțiilor, vizibilitatea paginilor web și deschiderea de care au dat dovadă în raport cu publicul.

Clasamentul este realizat de un grup de cercetători din Spania și cuprinde peste 27 de mii de instituții de învățământ superior din întreaga lume, inclusiv 26 de universități din Republica Moldova. În clasamentul realizat în vara anului trecut, USM era pe locul 3148 în lume, urmată de UTM și ULIM.

Lasă un comentariu