Evenimentul zilei

Lun02182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Ar putea crește prețurile pentru călătoriile interurbane. Vezi ce s-a discutat și ce tarif se propune pentru un kilometru

Ar putea crește prețurile pentru călătoriile interurbane. Vezi ce s-a discutat și ce tarif se propune pentru un kilometru Recomandat

12 August 2018 - 

Prețurile pentru călătoriile interurbane ar putea crește. Ministerul Economiei și Infrastructurii va discuta o majorare până la 0,58 lei pentru un kilometru, scrie portalul avocaturii de afaceri din R Moldova.

Ministerul Economiei și Infrastructurii urmează să examineze majorarea tarifelor la transportul auto de călători pe rutele regulate naționale până la 0,58 lei pentru un kilometru. Ajustarea se propune să fie făcută după calculele efectuate de Centrul Național de Expertize Juridice în anul 2012. Subiectul a fost discutat, recent, la solicitarea patronatelor din transport.

Reprezentanții transportatorilor afirmă că majorarea prețurilor la carburanți, lubrifianți, piese de schimb, precum și majorarea salariului minim pe economie duc la învechirea autobuzelor și microbuzelor antrenate în transportul de călători și au un impact negativ asupra ramurii de transport.
De asemenea, membrii Consiliului Consultativ urmează să propună autorităților liberalizarea tarifelor, după exemplul țărilor vecine - România și Ucraina.
Într-un comunicat, Ministerul Economiei și Infrastructurii a anunțat că va examina situația și va veni cu soluții pentru îmbunătățirea domeniul transporturilor de călători.
În prezent, tariful pentru un kilometru în cazul călătoriilor interurbane este de 0,48 de lei.

 Lasă un comentariu