Evenimentul zilei

Lun05272019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate 262 de tineri și-au cumpărat locuințe prin programul „Prima Casă”

262 de tineri și-au cumpărat locuințe prin programul „Prima Casă” Recomandat

15 August 2018 - 

262 de tineri și-au cumpărat locuințe în cadrul programului guvernamental „Prima Casă”, care a devenit operațional din 26 martie. Alte două cereri de creditare au fost acceptate, iar încă 17 sunt în proces de examinare. Din numărul total de credite, 14 au fost oferite pentru angajații din serviciul public, conform condițiilor „Prima Casă 2”, statul compensând acestora jumătate din creditul contractat.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, prin intermediul celor cinci bănci participante la program, au fost oferite credite în sumă de peste 121 de milioane de lei, iar suma garanțiilor oferite de stat este de aproape 61 de milioane de lei. Valoarea locuințelor procurate în cadrul programului a depășit 140 de milioane de lei. Majoritatea beneficiarilor sunt familii tinere, iar circa o treime – tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31 de ani.

Programul prevede și facilități speciale pentru familiile care au copii. Statul va achita 10% din prețul locuinței pentru familiile cu un copil, 25% – pentru familiile cu doi copii, 50% – pentru familiile cu trei copii, iar pentru cei care au patru și mai mulți copii Guvernul va achita toată suma, familia plătind doar dobânzile. Începând cu 3 august anul curent, familiile care au copii pot deja solicita compensații. Pentru acordarea compensațiilor în cadrul programului „Prima Casă” statul a alocat în anul curent 20 de milioane de lei.

Lasă un comentariu