Evenimentul zilei

Lun05252020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate VIDEO// Studenții înmatriculați în anul I la Universitatea de Medicină au depus jurământul

VIDEO// Studenții înmatriculați în anul I la Universitatea de Medicină au depus jurământul

31 August 2018 - 

760 de studenți înmatriculați în anul I la USMF „Nicolae Testemițanu, au rostit solemn joi „Jurământul studentului” în cadrul ceremoniei de bun venit, desfăşurată la Palatul Național „Nicolae Sulac”. 

Media

În cadrul evenimentului, studenții au declarat că vor depune toate eforturile pentru a învăța și a deveni specialiști de valoare, să-și iubească și respecte profesorii și colegii. Totodată, studenții anului VI le-au înmânat halatul alb, împreună cu alte simboluri ale medicinei, cum sunt stetoscopul și bisturiul, precum și flacăra cunoștințelor pe care vor trebui să o păstreze cu sfințenie.

În debutul ceremoniei, rectorul Ion Ababii a felicitat studenții pentru decizia importantă pe care au luat-o, de a deveni medici și de a sta la straja sănătății populației, menționând că Universitatea le va oferi cele mai bune condiții de instruire universitară și postuniversitară prin rezidențiat, conform cerințelor spațiului educational European și exigențelor mondiale.

„Halatul alb semnifică una din cele mai onorabile și respectate uniforme din lume, care presupune multă responsabilitate, muncă, profesionalism, dedicație și iubire față de oameni. Voi sunteți viitorul și de voi depinde încrederea și siguranța cetățenilor întregii țări. Noi vom depune toate eforturile ca să profesați la noi acasă, având salarii decente și condiții de muncă moderne”, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.

În acest an, la USMF „Nicolae Testemiţanu” au fost înmatriculaţi 760 de studenți, dintre care 489 la specialitatea Medicină, 141 – Stomatologie, 76 – Farmacie, 15 –Medicină preventivă, 21 – Optometrie și 18 la Asistența medicală generală.

Lasă un comentariu