Evenimentul zilei

Mie12112019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Companiile S7 Airlines și Aeroflot au tăiat din numărul de zboruri pentru cursa Moscova-Chișinău

Companiile S7 Airlines și Aeroflot au tăiat din numărul de zboruri pentru cursa Moscova-Chișinău Recomandat

26 Septembrie 2018 - 

Două companii aeriene rusești au tăiat din numărul de zboruri pentru cursa Moscova-Chișinău pentru perioada rece a anului. Este vorba de companiile S7 Airlines și Aeroflot, transmite Travel.ru

Astfel, S7 Airlines nu va mai face cursa Moscova-Chișinău începând cu 16 octombrie. Deocamdată nu a fost anunțat dacă această companie își va relua zborurile din primăvara sau vara viitoare. Pasagerii care și-au procurat deja bilete pentru zilele de după 16 octombrie vor fi direcționați către Air Moldova. Operatorul rusesc își vinde deja biletele pentru compania moldovenească.

În schimb, la dispoziția pasagerilor pe cursă rămân aeronavele companiei Aeroflot, însă cu un grafic modificat. În perioada 28 octombrie- 30 martie, avionul va circula doar două zile în săptămână. De la Moscova aeronava va porni în zilele de miercuri și luni, la ora 22.20, iar de la Chișinău spre capitala Rusiei în zilele de joi și sâmbătă la ora 1.40. Totodată, compania anunță că începând cu 31 martie a anului viitor, cursa Moscova- Chișinău va reveni la regimul de vară, în care aeronava circulă de două ori în zi. Pasagerii care au deja bilete pentru perioada 28 octombrie-30 martie au două soluții: să-și primească suma pentru bilet înapoi sau să-și transfere zborul în una din cele două zile pe care le are în grafic Aeroflot. Totuși, dacă își aleg a doua variantă, aceștia trebuie să fie atenți și rapizi, întrucât numărul de locuri disponibile pentru această cursă sunt limitate.

Potrivit portalului rus, cauza pentru care au fost anulate zborurile ar fi interdicția Ucrainei pentru companiile aeriene ruse de a-i traversa spațiul aerian. În așa mod, avioanele S7 Airlines și Aeroflot parcurg distanța până la Chișinău în mai bine de trei ore. Astfel, companiile rusești fac cu greu față concurenței, întrucât operatorii din țara noastră, Air Moldova și Fly One parcurg distanța, în nici două ore, folosind spațiul aerian al Ucrainei. În aceste condiții, companiile rusești au cheltuieli considerabile pentru combistibil, echipaj și deservire tehnică.

Lasă un comentariu