Evenimentul zilei

Ma02182020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Fiul mai mic al lui Iurie Leanca ar fi invatat in Marea Britanie pe banii lui Ilan Sor

Fiul mai mic al lui Iurie Leanca ar fi invatat in Marea Britanie pe banii lui Ilan Sor

08 Octombrie 2018 - 

Ilan Sor ar fi finantat studiile facute in Marea Britanie de catre mezinul lui Iurie Leanca - Ziarul de Garda.

Fiul mai mic al lui Iurie Leanca ar fi invatat in Marea Britanie pe banii lui Ilan Sor, care a platit peste 25 de mii de lire sterline pentru studiile lui Liviu Tristan Leanca. Potrivit JurnalTV, doua dintre transferuri au fost facute prin intermediul unei firme din schema „furtului miliardului” către o institutie de invatamant din orasul Cambridge. Numele mezinului lui Leanca apare in rulajele unei companii utilizate de sor pentru spalarea banilor sustrasi din banci prin credite. Vicepremierul Leanca pretinde ca extrasele bancare ar minti, iar primarul de Orhei spune ca nu-si aminteste, scrie ZdG.,md.
Firma lui Şor a transferat circa 40 de mii de dolari pe conturile companiei britanice Cambridge Arts and Sciences Limited, cu specificaţia „plata pentru Liviu Tristan Leancă”.
Cambridge Arts and Sciences Limited este tocmai compania care deţine colegiul, unde Liviu Tristan Leancă a fost printre absolvenţi în anul 2014. Copiile rulajelor în care apar aceste plăţi au fost oferite Jurnal TV de către avocatul Ion Creţu, în prezent apărător al lui Veaceslav Platon – unul dintre condamnaţii în dosarul fraudei bancare.
Reporterii Jurnal TV menţionează că pus în faţa situaţiei, Leancă i-a întrebat mai întâi pe jurnalişti dacă aceştia deţin probe. Ulterior, după ce i s-a răspuns afirmativ, acesta a declarat că dovezile ar fi mincinoase şi că Jurnal TV este o televiziune de partid, care ar avea interesul să-l defăimeze.

Lasă un comentariu