Evenimentul zilei

Joi06202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Doi militari ai Armatei Naționale, detașați în Misiunea UE de instruire pentru forţele de apărare din Mali

Doi militari ai Armatei Naționale, detașați în Misiunea UE de instruire pentru forţele de apărare din Mali

09 Octombrie 2018 - 

R. Moldova a detaşat doi militari ai Armatei Naţionale în Misiunea Uniunii Europene de instruire militară şi consiliere pentru forţele de apărare şi securitate din Mali. Cei doi ofiţeri — locotenent colonel Eugen Cioran şi maior Vadim Ciuhrii — din Brigada „Moldova”, au fost selectaţi, pregătiţi şi echipaţi conform cerinţelor UE.

În Mali, militarii se vor afla timp de şase luni şi vor fi responsabili de instruirea reprezentanţilor structurilor de apărare şi securitate în domeniul artileriei şi medicinii. De notat că decizia privind detaşarea militarilor Armatei Naţionale în Misiunea UE din Mali a fost luată de Guvernul Republicii Moldova în luna septembrie curent.

Participarea R. Moldova în misiunea respectivă contribuie la consolidarea eforturilor în vederea asigurării păcii şi stabilităţii la nivel european şi internaţional şi nu încalcă statutul de neutralitate prevăzut în Constituţie.

Misiunea Uniunii Europene de instruire militară şi consiliere pentru forţele de apărare şi securitate din Mali a fost instituită la 17 ianuarie 2013, în baza deciziei Consiliului UE.

Lasă un comentariu