Evenimentul zilei

Dum06162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Reacția Patriarhiei Ruse după recunoașterea autocefaliei Bisericii Ucrainei de către Constantinopol

Reacția Patriarhiei Ruse după recunoașterea autocefaliei Bisericii Ucrainei de către Constantinopol

12 Octombrie 2018 - 

Patriarhia de Constantinopol a comis o acțiune anticanonică fără precedent care nu este altceva decât o încercare de a distruge fundamentele sistemului canonic orthodox, a declarat președintele Direcției pentru relația Bisericii cu societatea din cadrul Patriarhiei Ruse, Vladimir Legoida, notează Radio Chişinău.

El a subliniat că decizia Patriarhiei Ecumenice făcută publică în urma ședinței Sfântului Sinod al acesteia din 9-11 octombrie a.c. ”nu poate fi calificată altfel decât în acest fel”.
Vladimir Legoida a precizat că Biserica Ortodoxă Rusă va veni cu o reacție oficială la gestul Patriarhiei de Constantinopol în cadru ședinței Sfântului său Sinod care va avea loc la 15 octombrie, la Minsk.
Autocefalia Bisericii Ortodoxe Ucrainene a fost recunoscută joi, 11 octombrie, de către Patriarhia Ecumenică de Constantinopol.
Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Egumenice, Sfântul Sinod al acesteia a discutat în particular chestiunea ecleziastică a Ucrainei, în prezența Arhiepiscopului Daniel din Pamfilon și a Episcopului Ilarion de Edmonton, Exarhi Patriarhali în Ucraina, și, în urma unor deliberări amănunțite, a decretat reînnoirea deciziei deja făcute ca Patriarhia Ecumenică să procedeze la acordarea Autocefaliei Bisericii Ucrainei.

Lasă un comentariu