Evenimentul zilei

Dum06162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Mai mult de jumătate din contractele de reabilitare a drumurilor din surse externe au fost reziliate

Mai mult de jumătate din contractele de reabilitare a drumurilor din surse externe au fost reziliate

12 Octombrie 2018 - 

Potrivit lui Chiril Gaburici, ministru al Economiei şi Infrastructurii, cauza rezilierii a fost că antreprenorii nu şi-au onorat obligaţiile. Informaţiile au fost prezentate în cadrul unui club de presă.

Anatol Usatâi, secretar de stat la Ministerul Economiei şi Infrastructurii, a afirmat că două dintre cele şapte contracte reziliate au fost scoase repetat la licitaţii şi au fost semnate actele cu alţi antreprenori care vor asigura reparaţia traseelor. În cazul altor cinci contracte se va efectua reproiectarea porţiunilor de drum ce urmează a fi reabilitate.
„Dacă am văzut că antreprenorul cu care a fost semnat contractul nu va putea în următorii ani să finalizeze lucrările, atunci am recurs la rezilierea contractului. În aceste cazuri, am obţinut acordul partenerilor externi pentru a nu pierde finanţările”, a afirmat Usatâi.
La rândul său, ministrul Economiei a mai adăugat că în urma unor discuţii cu reprezentanţi ai Oficiului Băncii Mondiale în Moldova s-a convenit ca la licitaţiile desfăşurate de instituţie în ţara noastră să poată participa şi antreprenorii locali.
În cadrul discuţiilor, reprezentanţii companiilor locale implicate în reabilitarea drumurilor au specificat că se confruntă cu probleme legate de lipsa materiei prime şi a muncitorilor, chiar dacă aceştia ar avea salarii nu mai mici de 10 mii de lei. 
Reţeaua de drumuri publice din Republica Moldova include peste 9300 km, iar drumurile locale de interes comunal ating cifra de 30 mii km.

Lasă un comentariu