Evenimentul zilei

Dum08182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Primăria Capitalei va avea 10 autospeciale noi pentru deszăpezirea drumurilor

Primăria Capitalei va avea 10 autospeciale noi pentru deszăpezirea drumurilor

05 Noiembrie 2018 - 

Primăria Capitalei va avea 10 autospeciale noi pentru deszăpezirea drumurilor. Municipalitatea a plătit pentru ele 16,6 milioane de lei. Anterior, a existat o problemă cu licitaţia.

Deşi cea mai mare parte din bani au fost alocată încă la începutul verii, concursul a fost organizat abia acum, deoarece elaborarea caietului de sarcini a durat prea mult.
Într-un final, licitaţia a fost câştigată de o companie din Rusia. Asta după ce Primăria a mai alocat patru milioane de lei în plus. Potrivit şefului Direcţiei Transport, noile utilaje sunt multifuncţionale.
"Vara la transportat asfalt, diferite materiale de construcţie în procesul de reparaţie a drumurilor, iar iarna la deszăpezire. Vor avea o capacitate de 8 tone, 8 mii de litri fiecare autspecial pentru materialul lichid antiderapant. Sunt produse în Rusia. Cel mai mult ne dorim să fie livrate în acest an, sper să reuşim măcar jumătate, dacă ar fi toate, ar fi ideal", a spus şef al Direcţiei generale transport public, Vitalie Butucel.
În caz de necesitate, primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a anunţat că municipalitatea va apela la ajutorul agenţilor economici care deţin utilaje de deszăpezire.


Lasă un comentariu