Evenimentul zilei

Sam07112020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Parlamentul şi-a menținut votul pentru Codul serviciilor media audiovizuale

Parlamentul şi-a menținut votul pentru Codul serviciilor media audiovizuale

08 Noiembrie 2018 - 

Parlamentul, în ședința de joi, a menținut votul exprimat anterior pentru Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova, remis de șeful statului spre reexaminare.

Documentul reglementează comunicarea audiovizuală națională în temeiul căreia trebuie să activeze toți furnizorii de servicii media și ajustează legislația la standardele europene privind libertatea de exprimare și accesul la serviciile media audiovizuale.

Capitole aparte se referă la organizarea și funcționarea serviciilor media liniare, misiunea furnizorilor publici de servicii media, funcționarea furnizorului public național, furnizorii comunitari de servicii de radiodifuziune sonoră, distribuitorii de servicii media, organizarea serviciilor media audiovizuale neliniare, comunicările comerciale audiovizuale, precum și Consiliul audiovizualului. 

Totodată, proiectul stabilește cota de 12 ore retransmisie în cazul furnizorilor publici naţionali şi, respectiv 10 ore, în cazul furnizorilor regionali.

Potrivit Constituției, Preşedintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămâni, spre reexaminare Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi menţine hotărârea adoptată anterior, Preşedintele promulgă legea.

 

Lasă un comentariu