Evenimentul zilei

Dum05312020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate În cazul în care circulați cu o mașină înmatriculată în străinătate, trebuie să cunoașteți că termenul maxim este de 180 de zile într-un interval de 12 luni

În cazul în care circulați cu o mașină înmatriculată în străinătate, trebuie să cunoașteți că termenul maxim este de 180 de zile într-un interval de 12 luni

21 Noiembrie 2018 - 

Ce prevede legea în cazul încălcării acestuia:

Încălcarea termenului atrage o amendă de până la 4.500 de lei, concomitent cu obligativitatea scoaterii din țară a autovehiculului. Iar în cazul în care acesta a fost depistat în interiorul țării, posesorul suportă și cheltuielile de escortare (0,15 euro/km).
Totodată, în situația în care vehiculul nu a fost scos de pe teritoriul Republicii Moldova în termenul stabilit, iar acesta nu mai există (a fost distrus sau vândut la piese, fapt confirmat prin documente justificative), organul vamal va încasa pentru mijloacele de transport ce se încadrează în termenul admisibil de exploatare – drepturile de import, iar în cazul în care acestea sunt prohibite, va percepe contravaloarea lor conform legislaţiei în vigoare.
Restricția nu este aplicabilă însă în cazul autoturismelor introduse în țară de către persoanele fizice domiciliate în străinătate şi care deţin permis de conducere în ţara în care îşi au domiciliul. Totuși, după expirarea termenului de 180 zile de la prima intrare în țară, acestea trebuie să  achite vinieta de 180 de euro pentru fiecare perioadă consecutivă de 180 de zile de aflare a autovehiculului pe teritoriul ţării noastre.

Lasă un comentariu