Evenimentul zilei

Mie05272020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate VIDEO// Un nou contingent al Armatei Naţionale pleacă în Kosovo

VIDEO// Un nou contingent al Armatei Naţionale pleacă în Kosovo

06 Decembrie 2018 - 

Armata Națională a R. Moldova trimite cel de-al zecea contingent de militari în operațiunile de menținere a păcii KFOR din Kosovo. O ceremonie de detașare a fost organizată joi, 6 decembrie, la Ministerul Apărării. 

Media

Cel de-al zecelea contingent al Armatei Naţionale este format din 41 de militari profesionişti, dintre care un ofiţer de stat major, şapte genişti şi un pluton de 33 de militari, care va executa misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare.

Eugen Sturza a menţionat, în cadrul evenimentului, că în Kosovo pleacă cei mai pregătiţi militari, selectaţi riguros, care au întrunit condiţiile de participare şi le-a cerut acestora să reprezinte Armata Naţională în misiunea KFOR cu profesionalism.

„Voi sunteţi cei care vor purta drapelul ţării şi vor face cunoscută Republica Moldova în Kosovo. Vă încurajez să acumulaţi cât mai multă experienţa de la partenerii noştri, de la armatele moderne, care participă în misiunea respectivă, iar când veţi reveni acasă, să implementaţi cele mai bune practici, preluate de la ei”, le-a spus ministrul Apărării pacificatorilor moldoveni.

Eugen Sturza a mulţumit guvernului SUA şi celui italian pentru sprijinul acordat la detaşarea şi prezenţa contingentului Armatei Naţionale în operaţiunea KFOR.

La rândul său, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Italiei la Chişinău, Antonio Ionio, a menţionat că ţara sa apreciază şi susţine voinţa Republicii Moldova de a contribui la stabilitatea şi siguranţa în Europa, iar Italia este bucuroasă să găzduiască un nou pluton de soldaţi moldoveni în cadrul Grupării de Forţe Multinaţionale Vest a misiunii KFOR din Kosovo, a cărei comandament îl deţine.

Militarii moldoveni vor pleca în Kosovo sâmbătă, 8 decembrie, şi vor fi dislocaţi în baza multinaţională Camp Vilaggio Italia, din localitatea Pech, Kosovo. Mandatul lor va dura şase luni.

 

Lasă un comentariu