Evenimentul zilei

Dum06162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Situația în țară în ultimele 24 de ore: Salvatorii au intervenit în cinci situații de deblocare a autoturismelor

Situația în țară în ultimele 24 de ore: Salvatorii au intervenit în cinci situații de deblocare a autoturismelor Recomandat

11 Ianuarie 2019 - 

Pe parcursul ultimelor 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în cinci situații de deblocare și tractare a autoturismelor blocate. 

Astfel, salvatorii au intervenit pe traseul Chișinău - Cimișlia unde au reușit să deblocheze un autocamion și o mașină care au derapat din cauza ghețușului. Tot de intervenția salvatorilor a fost nevoie în apropierea satului Alava, raionul Ștefan Vodă, pentru tractarea unui microbuz școlar fără copii. 

Alte lucrări au fost efectuate la Sîngerei și Criuleni, iar la Bălăbănești pompierii au preluat un bărbat în vârstă de 56 de ani și l-au transportat până la ambulanță pentru ca acesta să poată primi îngrijiri medicale. 

Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD) și subdiviziunilor teritoriale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în republică traseele naționale, cât și accesul spre localități sunt practicabile, în jumătatea de sud și centru a țării se circulă în condiții de iarnă, pe drumuri s-a format  ghețuș. 

La lucrările de împrăștierea materialului antiderapant pe partea carosabilă au fost implicate 449 de unităţi de tehnică şi 559 de persoane, fiind împrăștiate circa 4.168 de tone de material antiderapant. Conform datelor operative colectate de la furnizorii de energie electrică, în urma precipitațiilor nu au fost înregistrate deconectări de la livrarea cu energie. 

IGSU va monitoriza în continuare situația din țară și va interveni pentru prevenirea situațiilor de risc. Oamenii sunt rugați să fie precauți și să asculte mesajele autorităților, iar în situații de urgență să apeleze Serviciul 112.

Lasă un comentariu