Evenimentul zilei

Mie01222020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Nicolae Botgros s-a înscris deja în cursa electorală din 24 februarie. Reacțiile nu au întârziat să apară

Nicolae Botgros s-a înscris deja în cursa electorală din 24 februarie. Reacțiile nu au întârziat să apară Recomandat

14 Ianuarie 2019 - 

Celebrul dirijor și om de artă Nicolae Botgros s-a înscris deja în cursa electorală din 24 februarie în calitate de candidat independent. O altă artistă de muzică populară, Zinaida Bolboceanu, a anunțat recent că-și va depune candidatura pentru alegeri din partea Partidului Unionist „Democrația acasă”.
Colegii de breaslă își spun părerea lor despre cei care împărtășesc același domeniu de activitate și vor să ajungă în Parlament.

Cătălin Josan, interpret: „Diversitatea şi reprezentativitatea sunt binevenite în Parlament, atâta timp cât intențiile – dar mai ales rezultatele – unesc oamenii pentru binele întregii țări”.

Adriana Ochișanu, interpretă: „Eu cred ca fiecare știe ce e mai bine pentru el, cum își așterne așa doarme… Nu am avut deocamdată oferte pentru concerte, însă dacă v-or fi… mă voi gândi”.

Laurențiu Popescu, cantautor: „Părerea mea este că fiecare interpret trebuie să facă și să procedeze așa cum consideră el, să nu fie influențat de nimeni. Dacă crede că poate să facă față fiind deputat și totodată să facă și muzică, lasă s-o facă. Important să fie un bun patriot al neamului. Eu nu am avut nici o ofertă de a susține concerte electorale, însă pot spune că, dacă și voi cânta, atunci doar pentru cei care pledează pentru Unirea cu Țara și vectorul european”.

Mariana Șura, interpretă: „Mă bucură faptul ca și-au propus candidatura și oameni din domeniul artei (al muzicii în special). Dacă câștigă încrederea alegatorilor sperăm să avem și noi delegați activi în Parlament, care să ne apere interesele! Arta mereu a avut nevoie de susținere… de susținerea statului! Le doresc mult succes! Chiar ar fi bineveniți 1-2 artiști în Parlament!”.


Cristina Scarlat, interpretă: „Nu știu dacă sunt cea mai potrivită persoană să apreciez deciziile colegilor mei sau altor persoane, să mă dau cu părerea ori să dau o notă oamenilor. Fiecare își asumă decizia luată, oamenii de artă au suflet mare și își iubesc mult țara. Noi toți ne dorim să oferim acestei țări un viitor frumos și să schimbăm ceva pentru ea – ce ține de talentul politic… nu știu dacă artiștii le pot combina cu succes pe ambele – rămâne de văzut”.

Mihaela Tabură, interpretă de muzică populară: „Vezi bine că eu nu am știut că sunt artiști care candidează. Mă bucur că sunt oameni de artă care vor să facă schimbări și au acest curaj. Desigur că îi susțin și le doresc succes și pe această latură, electorală”.

Stela Botez, interpretă de folclor: „Eu cred că fiecare artist de muzică populară, prin muzica și valorificarea traditiilor neamului, automat promovează un ideal al neamului. Probabil că atât maestrul Botgros, cât și distinsa doamnă Bolboceanu, dacă s-au înscris în această cursă electorală, au ceva de spus și ceva de făcut, iar ei, fiind personalități notorii, pot ajunge la inima publicului cu mesajul lor prin credibilitatea și influența de care dau dovadă. Sunt sigură că au intenții frumoase precum le este activitatea artistică și le urez mult succes! În ceea ce privește concertele de campanie electorală, încă nu am propuneri, iar atunci când vor fi, voi decide dacă merg să cânt sau nu, în funcție de oamenii alături de care voi fi.”

Viorica Lupu, interpretă de muzică populară: „Nu sunt împotriva implicării artiștilor în politică, cu condiția ca această implicare să fie reală și concretă. Ce ține de Maestrul Botgros, îl cunosc personal și știindu-l ca pe un om cu suflet bun și minte ageră nu pot decât să mă bucur și să îi doresc mult succes. Personal nu fost căutată de nicun partid, dar dacă s-ar întâmpla asta aș accepta, indiferent de la cine ar veni oferta. Dacă muzica mea și tot ce însemn eu ca artist ar face pe cineva să își dorească să mă asculte la un spectacol (fie el și electoral) asta nu ar putea decât să mă bucure. Publicul care merge la spectacolele electorale sunt oameni de rând, iar noi artiștii facem muzica pentru lume și nu cred că este corect să alegem să cântăm doar pentru cineva. Arta este pentru toata lumea, ea nu are culoare politică și nu ține cont de națiune”.

Lasă un comentariu