Evenimentul zilei

Ma08042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Prețul expertizei genetice care stabilește paternitatea va varia în funcție de complexitatea investigației

Prețul expertizei genetice care stabilește paternitatea va varia în funcție de complexitatea investigației

28 Ianuarie 2019 - 

Ministerul Justiției a propus un proiect de modificare a Hotărârii cu privire la expertiza genetică, cu completarea Hotărârii Guvernului pentru aprobarea tarifelor la serviciile de expertiză judiciară.

Astfel, tarifele pentru efectuarea probelor ADN nu vor mai  fi stabilite pe oră, iar prețul total nu va mai varia în funcție de numărul de ore necesar pentru efectuarea analizei. 

Potrivit documentului, cercetarea genetică va fi un nou tip de expertiză judiciară. Aceasta va înlocui investigaţiile serologice deoarece are un mai mare potenţial în domeniul judiciar, fiind capabilă să identifice persoana în baza profilului său genetic şi, astfel, să furnizeze instanței judecătorești și organelor de urmărire penală informaţii mult mai precise.

Prețurile pentru efectuarea expertizei genetice va varia în funcție de tipul testului care trebuie să fie făcut. De exemplu, prelevarea și consevarea probelor biologice pentru a realiza analiza AND va costa 143 de lei.

O examinare preliminară sau testarea rapidă a probei va costa 286 de lei. Prelevarea probei biologice simple va costa 286 de lei, iar prelevarea și examinarea probei biologice complicate va costa 1.144 lei.

 

Lasă un comentariu