Evenimentul zilei

Sam05302020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate 1 milion de lei, alocați de GUVERN, pentru promovarea R. Moldova la Premiul Nobel pentru Pace

1 milion de lei, alocați de GUVERN, pentru promovarea R. Moldova la Premiul Nobel pentru Pace

30 Ianuarie 2019 - 

Ministerul Finanțelor va aloca un milion de lei din fondul de rezervă al Guvernului pentru a finanța cheltuielile pentru campania de promovare a înotătorului Ion Lazarenco, înaintat de Guvern la Premiul Nobel pentru Pace.

„Întrucât inițiativa de elaborare și aprobare a unui plan de acțiuni consolidat în acest sens a fost lansată la începutul anului bugetar, iar mijloacele financiare aferente implementării măsurilor propuse nu au fost planificate în bugetul instituției, se propune alocarea mijloacelor financiare necesare din fondul de rezervă al Guvernului”, se precizează în hotărârea de Guvern.

Potrivit hotărârii de Guvern, suma de un milion de lei a fost aprobată în urma unei evaluări estimative a cheltuielilor necesare pentru realizarea acțiunilor de promovare, care vor include editări de carte, crearea de filme tematice, organizarea conferințelor etc.

Ion Lazarenco a fost declarat trei ani consecutiv „Cel mai bun înotător al Irlandei”, devenind și prima persoană de pe glob care a traversat din prima încercare cele șapte strâmtori. În anul 2018, sportivul a fost desemnat „Omul Anului” de către Asociația Mondială de Înot în Ape Deschise, scriu cei de zdg.md.

Lasă un comentariu