Evenimentul zilei

Joi08062020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate În municipiul Ungheni sunt în plină desfășurare lucrările de extindere și modernizare a iluminatului stradal

În municipiul Ungheni sunt în plină desfășurare lucrările de extindere și modernizare a iluminatului stradal

07 Februarie 2019 - 

Pe parcursul acestei săptămâni repsonsabilii Sectorului de Amenajare al Primăriei municipiului Ungheni au restabilit iluminatul public pe străzile Dănuțeni și Nuferilor.

 

Potrivit viceprimarului, Lilia Bernic, lucrările de extindere a iluminatului vor continua pe străzile Tighina și Unghiului din cartierul Ungheni – Vale. Corpurile de iluminat vor fi schimbate și pe străzile Romană și I. Creangă. Paralel, se execută lucrări de iluminare a străzilor Oranjeriei, Alexandru cel Bun și M. Viteazu. Pe toată lungimea acestor străzi au fost instalate lămpi de tip LED, eficiente energetic.

Potrivit lui Ghenadie Ciobanu, Specialist drumuri și gospodărie comunală din cadrul primăriei municipiului Ungheni, utilizarea acestor tipuri de becuri permit economisirea până la 50%  din electricitate în comparație cu becurile obișnuite. Becurile de tip LED au o durată de viață de 5 ani și oferă o calitate mai bună a luminii stradale. În scurt timp, lămpile vechi vor fi înlocuite cu LED – uri și pe străzile O. Ungureanu, Z. Arbore, Cozmescu și pe o porțiune a străzii Unghiului.

Întrebat care lucrări vor fi executate pe termen scurt, primarul municipiului Ungheni Alexandru Ambros, a spus că urmează să fie iluminate cu corpuri  LED străzile  Cazacu, Crihan, T. Ciobanu, D. A. Teodorovici, Doncev, Trandafirilor.

 

Lasă un comentariu