Evenimentul zilei

Joi07182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Academia de Ştiinţe a Moldovei are un nou preşedinte

Academia de Ştiinţe a Moldovei are un nou preşedinte

10 Aprilie 2019 - 

După pronunţarea rezultatelor, Ion Tighineanu a fost învestit în funcţia de preşedinte al Academiei de Ştiinţe.

„Sunt emoții, dar simt o responsabilitate foarte mare. În aceste timpuri, când Academia și-a pierdut din imagine, va trebui să muncim foarte mult ca să recâştigăm acea imagine. Eu sunt optimist și cred că vot reuși”, a comunicat preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Ion Tighineanu.
Membrii Academiei speră că noul preşedinte va da alt suflu instituţiei, care este un reper al ştiinţei din ţara noastră.
„Eu consider că ar trebui să se schimbe ceva dat fiind faptul că programul pe care l-a prezentat este unul realist în concordanţă cu noile realităţi”, a afirmat directorul Institutului de Cercetări Juridice al AŞM, Victor Juc.
„Toată lumea aşteaptă schimbări, este imposibil de tolerat situaţia în care imaginea Academiei de Ştiinţe a fost şi mai este ştim noi care”, a spus academicianul, Boris Găină.
„După alegerea preşedintelui, situaţia în academie se va schimba în mod radical, dacă va fi ajutat de întreaga comunitate academică”, a menţionat academicianul, Mihai Cimpoi.
Ion Tighineanu este autorul a peste 550 de publicaţii tematice. Are 50 de brevete de invenţie în domeniul tehnologiilor semiconductoare și este deținătorul a 17 medalii de aur şi argint la expoziţiile internaţionale de inventică.
Ion Tighineanu a fost ales după ce, fostul președinte, Gheorghe Duca, a demisionat, după aproape 15 ani de activitate. Acesta, împreună cu soţia sa, ar fi prejudiciat statul cu peste 900 de mii de lei. Dosarul se află în instanţă, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă până la trei ani de puşcărie.

Lasă un comentariu