Evenimentul zilei

Mie07172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate VIDEO// Intervenție SMURD Iași: O femeie din Sîngerei, transportată de urgență la un spital din Chișinău

VIDEO// Intervenție SMURD Iași: O femeie din Sîngerei, transportată de urgență la un spital din Chișinău

15 Aprilie 2019 - 

O intervenţie aero-medicală SMURD Iaşi a avut loc luni, 15 aprilie, pentru a transporta o femeie în vârstă de 63 de ani care a suferit arsuri de gradul I şi II pe suprafaţa corpului. Pacienta a fost preluată din spitalul raionului Sîngerei şi transportată pe calea aerului la Chişinău. 

Media

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), persoana a fost strict monitorizată de echipajul de medici şi paramedici SMURD Iaşi, fără de a suporta complicaţii pe parcursul zborului. La Chișinău femeia a fost preluată de medici cu ambulanţa de pe stadionul Dinamo şi a fost internată de urgenţă la Centrul Republican de Leziuni Termice pentru îngrijiri ulterioare. 

Potrivit IGSU femeia a suferit arsuri după ce a avut loc o deflagraţie pe 10 aprilie în  gospodăria acesteia. Explozia s-a produs într-o construcţie auxiliară din cauza scurgerii de la o butelie de gaz de tip propan butan. 

De la începutul anului 2019 au avut loc cinci misiuni aero-medicale în Republica Moldova, iar de la lansarea proiectului transfrontalier SMURD au fost realizate 65 de zboruri pentru oamenii din ţara noastră.

 

Lasă un comentariu